online-BOM

 

Medlemsblad for

B&OI - Orientering

MEDLEMSMØTE I B&OI ORIENTERING

av Arne Kristian Nordhei.
10.januar 2007. nyhet-01-2007

Valgkomiteen og Styret kalte inn til medlemsmøte, og online-BOM var selvsagt til stedet.
 
29 stykker (både unge og gamle) møtte opp til medlemsmøte i Mørkvedhallen tirsdag kveld, noe som tyder på at dagsorden engasjerer. Møtet ble svært godt.

Anders Kure ønsket velkommen og hadde ansvaret for første delen av medlemsmøtet; satsningen for sesongen 2007. Det var stor enighet om at vi skulle satse stort på NNM i Harstad med fellestur i buss. Per Rekkedal mente at vi i alle fall burde være 40 stykker fra Bodø. Tore Jakola sa seg enig i at dette var et svært viktig mål siden NNM 2006 samlet svært få deltakere fra Troms og Finnmark. Vi har et ansvar for å holde miljøet levende. I tillegg var det stor enighet om at vi burde prøve å stille lag i årets Jukola-stafett i Finland. I herreklassen er det syv løpere pr lag, i kvinneklassen fire. Lars, Håvard og Nils har allerede begynt å planlegge og har foreløpig 5 interesserte herreløpere. Disse sitter nå med ansvaret for planleggingen framover. online-BOM synes initiativet høres fantastisk ut, og håper virkelig at det blir noe av dette.
Anders Kure snakker
Håvard Berg mente at tiden virkelig var inne for dette, kanskje har vi aldri hatt et så godt lag som dette, og at det trenes systematisk fram til dette. Deler av salens eldre fraksjon ba da om kommentar, og fortalte røverhistorier fra gamle dager. Per ble blant annet bedt å fortelle om åpningsetappen fra Jukola en gang rundt 1980 da han lå først i feltet ut (ca 1000 lag?) på startetappen, kun fulgt av Juha Mieto. Bamse løp andre etappe og la laget ned i feltet der de hørte hjemme. Det hører med til historien at laget gjorde det svært godt, og årets lag har noe å strekke seg etter. Vi regner med at dette vil bli diskutert i løpet av året.

Vi satser selvsagt også å stille mannsterke opp på KM-løp og Midnattsolgaloppen.

Oppsummering av løp denne sesongen:
  • Bodømesterskapet 19-20.mai
  • KM mellom og ultralang, Hemnesberget og Bleikvassli (start juni?)
  • Jukola, Finland. 16-17.juni
  • O-festivalen 22.-24.juni
  • Midnattsolgaloppen, Troms, 30.juni - 4.juli
  • Sørlandsgaloppen 30.juni - 6.juli
  • Nordnorsk Mesterskap, Harstad, 10.8-12.august
  • KM lang og stafett, Valnesfjord og Bodø, 25-26.august
  • Saltendilten 15.september
  • KM Natt og sprint, Mo. (september?)

Ellers er det selvsagt stort fokus på Saltenkarusellen. Det ble framlagt ønsker om flere sprintløp midt i sesongen, kanskje som en del av karusellen. Det er mange løp. Noen er redde for at det kanskje blir for mange og mye arbeid på noen få, og at vi må være forberedt på å trå hjelpende til. Vi trenger flere løypeleggere, og opplæring kan skje ved at noen får assistanse fra mer erfarne konstruktører.

Det var stor enighet om en ting: 2007 kommer til å bli bra. Interessen i Bodø er stor, framtiden ser lys ut dersom vi ikke blir lei av å arrangere. Dette var litt av bakgrunnen for innholdet for andre del av medlemsmøtet; fremtidig organisering. Denne delen av møtet var initiert av valgkomiteen. Leif Magne Eggestad og Edvin Berg hadde et møte i oktober der de så på dette og sendte av gårde et notat til styret. Styret mente innspillet var så viktig at de kalte inn til dette medlemsmøtet.
Leif Magne innleder diskusjonen
Noe av det som kjennetegner B&OI orientering er en fantastisk evne og vilje til dugnadsarbeid, vi er en utrolig samling av alle mulige ressurser. Kompetansen totalt sett er svært høy, og vi er svært godt organiserte. Dette siste har vi mye å takke Marvin Alvestrand for, som gjorde en fantastisk innsats på 80-tallet. Vi har levd lenge og godt på hans organisasjonsmodell. Med tiden endrer ting seg, og det kan være lurt å kikke på organisasjonen og se på hva som fungerer og hva som er tungvindt. Kan vi bli bedre?

Innledere til diskusjonen var Per Rekkedal, Leif Magne Eggestad og Edvin Berg. Diskusjonen var like god som den var lang. Det er ikke til å stikke under en stol at noen jobber mer enn andre, og at vi kanskje kan bli bedre å delegere ansvaret for en del av det vi driver på med.

Turorienteringskomiteen ble nevnt som en komite som fungerer svært godt, og det ble advart mot å endre på noen ting her. Tur-o lever på mange måter sitt eget liv, de organiserer seg selv og har kanskje den viktigste oppgaven vi driver på med både økonomisk og sosialt. B&OI gjør Bodømarka tilgjengelig for store deler av Bodøs befolkning på en svært fin måte. Dette er vi god på.

Vi er også gode på kart, her utgjør noen få personer en voldsom kapasitet.

Informasjon ble nevnt som et svært viktig område, og også noe vi kan bli bedre på. Hjemmesiden fungerer i dag veldig bra, men vi trenger kanskje mer fokus på denne. Dette er kanskje måten å synliggjøre oss enda mer på, og på den måten kanskje rekruttere flere på. Vi har et flott medlemsblad med høy kvalitet. Sammen med dette kunne en kontakt mot pressen utgjøre et nytt informasjonsutvalg.

Disse små og velfungerende gruppene har fått valgkomiteen til å lure på om organiseringen av løp og arrangementer kan bli bedre. Vi driver med idrett, og idrettsarrangementer er jo derfor den viktigste egennyttige tingen vi jobber med. Idrett(-og rekrutterings)komiteen er vanskelig å få til å fungere optimalt. Det er en gigant-komite, og delegering og organisering er nøkkelen til suksess. De siste årene har Anders Kure vært leder for dette arbeidet, og han har tatt på seg store oppgaver, mye mer enn man kan forvente enn en mann. Det er vanskelig å se for seg o-gruppa uten han. Valgkomiteen har derfor sett for seg en litt annen organisering av dette arbeidet slik at Anders får større avlastning. Organisering i små (men flere) prosjektgrupper er kanskje veien å gå, og medlemsmøtet syntes ideene til valgkomiteen var svært gode.

Styret og valgkomiteen fikk mange tilbakemeldinger og gode innspill. Vi har mye å jobbe med framover, og om knappe to uker er det Årsmøte.

Dette var et godt og konstruktivt møte fullstendig uten store uenigheter. Vi er enige om at vi gjør en god jobb, men at vi kan bli bedre. Vår organisasjon skal bli bedre. online-BOM ønsker lykke til, og tror at den gode utviklingen vil fortsette.