online-BOM

 
Medlemsblad for
B&OI - OrienteringNyhetsarkiv 2009


av Arne Kristian Nordhei
18.mai 2010. nyhet-02-2010


 

 

RESULTATER ROMJULS-GATEOLØPET

Det var hyggelig med 30 deltakere, og med nye ansikter og tidligere klubbløpere som deltakere.

Utlånsbrukken som Mari E R fikk utlånt, var dessverre defekt slik at det mangler tid på deg Mari – vi beklager dette.

Jeg ønsker alle en god jul og et godt nytt år. Leif M Eggestad.

strekktider - resultater - kart langløypa


Vi avslutter årets julekalender slik BOM pleide å starte, med å gi lederen ordet. Noen av oss møtes kanskje på romjulsgateoløpet, mens andre kanskje tar helt ferie. God jul og godt nyttår til alle sammen. Over til Per Rekkedal:

Vi klarte det nesten umulige, og det ble en uforglemmelig opplevelse i godværet. Og det var vel ikke helt uventet. Midnattsolgaloppen 2009 vil helt sikkert bli husket av ca 700 løpere fra 15 nasjoner. Les mer her.

 

BONUS: Arild Hegreberg kommer med et lite bidrag helt på tampen.

Jeg har skannet 2 avisoppslag her: ett fra hovedløpet i 1977 og ett fra Bamseløpet i 1978, trolig i februar eller mars.

Bamseløpet var et høyst uhøytidelig løp (moroløp)som eksistererte noen år før det forsvant. Kanskje er det interesse for å ta det opp igjen i en eller annen form. Bildet viser vinnerne i en noget yngre utgave enn slik vi kjenner dem i dag. Etter en kjapp titt i mitt arkiv finner jeg ut at dette er siste gang Bamse slo meg. Det kan imidlertid godt hende at mitt arkiv er noe mangelfullt eller jeg har sett for dårlig etter. Regner med en boomerang tilbake hvis jeg har fått stryk senere. Det er helt klart første gang der Carl Henrik slo meg, men absolutt ikke siste gang.

For øvrig viser jo resultatlista også at utøvere som velger vanskelig løype er de som gjerne fortsetter med orientering. Fortsatt aktive o-løpere er vel bare å finne i denne løypa.


21.DESEMBER - BARE TRE DAGER IGJEN TIL JUL. SKIORIENTERING.

Hva med littt skiorientering? Er vi heldige så blir julen hvit. B&OI langrenn selger, men hvor? Kanskje noen kan fortelle dette i diskusjonsforumet?! Og er det mulig å gå på ski i marka nå? For medlemmer av DAFF er dette gratis, gjelder kanskje noen av dere. Under ser dere bilde av en som har vært aktiv og ivrig i mange år, og neste år er det jubileum.


LUKE 19 OG 20 I JULEKALENDEREN

Allerede i dag, fredag 18.desember, har du muligheten til å åpne de to neste lukene. Nå nærmer det seg jul, skikkelig, og da kan det være fint å varme opp med litt julemusikk. Sissel og Odd har solgt i flere hundre tusen plater, så du er sikkert lei? Websjefen har satt sammen en litt alternativ julespilleliste med julesanger av mer eller mindre kjente artister i spotify. Så hvis du har spotify så kan du bare klikke på denne lenka, så åpner julespillelista fra websjefen seg. Hvis du har egen liste kan du dele den i forumet.

Så en gammel godbit, reportasje fra et løp i 1964. Beklager at kvaliteten ble litt dårlig, men det er skan av en kopi. Last ned pdf-fila og les om hvem som ble bymester i orientering i 1964. Resultatlista inneholder en del kjente navn. Ha en riktig god helg.


 

LUKE 18 I JULEKALENDEREN - PRI 2009 FOR B&OI-LØPERNE

Av Anders Kure

Her er lista over PRI for B&OI-løperne i 2009 (last ned excelfil), for de 50 beste av oss.

For alle som har minst 3 løp i både 2008 og 2009, har jeg beregnet endring i poeng og prosent. Gjennomsnittet av de individuelle endringene i prosent, sier oss noe om B&OI-løperne har blitt bedre siden i fjor. DET HAR VI! Fremgangen er på 3,9 prosent!

Hovedtrekkene er at de yngre løperne har forbedret seg mye, mens vi veteraner gjerne har hatt en beskjeden tilbakegang. Også PR har måttet tåle nedgang, men bare 1,3 prosent. (Husk at PRI nå er løsere knyttet til PR sine prestasjoner, men er fremdeles basert på PR-nivået i 2006 - 2008).

"Tre på topp" for herrene er Carl Henrik (77,7), Arild (80,6) og Petter (82,4). Blant damene topper Marit (102,6), Aviaja (104,1) og Heidi M (114,1).

Nå er det bare å sette seg sitt mål for neste sesong, og legge opp treningen deretter. Selv skal jeg jobbe for en fremgang på 3,5 poeng, til 108. Det burde være realistisk, det er bare å snøre sin sekk og spenne sine sko og sette i gang! Hva er ditt mål? Del i diskusjonsforumet.


LUKE 17 I JULEKALENDEREN, GPS OG TRENINGSLØP

Pga at dette har "nyhetens interesse" åpnes morgendagens luke allerede i dag. Tirsdag 15.desember var det gate-oløp i Rønvika med etterfølgende pizzakveld hos familien Reitan. Lars har skrevet noen ord og laget resultatliste. Han tok også noen bilder. Se i forumet. Takk til Jakob og Petter.


LUKE 16 I JULEKALENDEREN; GLEDELIG OVERRASKELSE I NNM

Årets NNM samlet en uvanlig stor gjeng i en av de yngste klassene, noe som lover godt for årene som kommer. Les hva Marit skriver.


LUKE 15 I JULEKALENDEREN, ROMJULSGATE-OLØPET!

Leif Magne Eggestad melder følgende:

Dagen er mandag 28.desember, kl 18:00 fra idrettsbygget ved Bodin vgs. Jeg regner med å få låne huset i år også, og håper kvelden passer bra for alle.  Husk å ta med EKT-brikken, samt sko deg for dagens føre, dvs med pigger (?)... Opplegg som vanlig.

Websjefen melder følgende: romjulsgateoløp-quiz/rykte i forumet.


14.DESEMBER 2009, NY LUKE I JULEKALENDEREN

Dagens bidrag kommer fra Håvard Berg. Det er et ferskt og utvidet sprintkart over Bodøsjøen finansiert av Bodø kommune og nærmiljømidler og B&OIs kart fra
2007. Her er det fint å løepe langs kysten også på vinterstid. Last ned her (pdf).

Vedlagt under er et lite utsnitt. Her bor en av o-lagets medlemmer! Dagens lille quiz: Hvem? Kanskje blir det sprintløp herfra til neste år med start i hagen?

 


O-LØP OG PIZZAKVELD PÅ TIRSDAG 15.DESEMBER, av Jakob Kalvig Skogan

På tirsdag blir den o-løp i Rønvika klokken 19:00. Lars er løpelegger og det blir en løype på 3 km. I utgangspunktet blir det gateløp, men hvis det blir godt føre i marka kan det bli litt offroad.

Etter løpet blir det pizzakveld hjemme hos Lars i Rønvikveien 8. Her blir det (i tillegg til pizza) et kurs i bruk av GPS for å legge inn løypa på data som jeg skal ha. De som har bærbar PC og GPS kan installere Jan Kåres program, Motrack, og ta med dette til Lars hvis dere vil, men dere må selvfølgelig ikke.

Se mer i forumet.


Styremøte i o-gruppa, av Per Rekkedal

Referat fra styremøtet desember 2009 (wordfil).

12.og 13. DESEMBER - TOLVTE og TRETTENDE LUKE I ÅREST JULEKALENDER

Luke 12: Hvis 2009 skal oppsummeres med bare ett ord så må det være "Midnattsolgaloppen". Det var dette arrangementet som vi brukte mest tid og energi på. Selvsagt løp vi masse andre orienteringsløp, men Midnattsolgaloppen sto stort sett i fokus hele året. Morten Selnes ledet en stor organisasjon som gjorde alt det den skulle og mere til, og alt fungerte stort sett akkurat slik det var tenkt. Arrangementet var tilnærmet perfekt, og en fjær i hatten til de lokale klubbene (terningkast 6 i o-boka 2009). Min egen jobb besto stort sett å holde nettsidene oppdaterte, samt svare på alle henvendelser som kom via kontaktskjemaet (flere hundre). Nettsidene overføres snart til neste arrangør, og våre data vil forsvinne. Derfor har vi tatt backup av filene og lagt dem på vår egen server. Alle bildene, alle artiklene, all informasjon er dermed lagret for ettertiden, og kan leses her. Meld fra om noe ble feil, jeg strevde litt med å få alle lenkene til å fungere. Jeg ønsker dere en god jul og et godt nytt år, mvh Arne Kristian.

Luke 13: Arild hadde en fin luke for noen dager siden som ga et tilbakeblikk til NNM 1983, med tilhørende quiz. Jeg ønsker å gjøre noe tilsvarende, og legger ut et personlig bilde. Hvilket årstall kan dette være (jeg er bare +/- ett år sikker selv), og hvilke tre unge gutter kan dette være? Svar på forumet.

11.DESEMBER - ELLEVTE LUKE I ÅRETS JULEKALENDER

I løpet av dagen kommer luke 12 og 13 også (for helga). Inntil videre må dere nøye dere med det søteste bildet fra årets begivenhet, Midnattsolgaloppen. Jeg tror fotograf var Heidi Mørkved. Mer om midnattsolgaloppen i lule 12 og 13.

10.DESEMBER - TIENDE LUKE I ÅRETS JULEKALENDER

Noen kommer og noen drar. Noen gjør begge deler. Det fine med o-miljøet er alle de flotte folkene man blir kjente med, her er et eksempel på det.

Tips: noen har vært flinke å hjelpe websjefen med bidrag til årets julekalender. Jeg håper at andre også kan bidra med litt. Send meg en mail, mvh Arne Kristian.

NNM 1983, the Julekalender 9.desember.

Takk til Arild Hegreberg for innsendt kalenderbidrag.

NNM 1983 – FORHÅNDSOMTALE I AVISA.

Teksten er forhåndsomtale i Nordlandsposten før NNM på Tverlandet i 1983.

Antall deltakere i NNM var den gang langt høyere enn i dag og det var gjevt å vinne. Som en ser var det mye plass til orientering i lokalpressen også. En lokal o-løper, Gunnar Eiterjord, var skribent. O-løpere hadde mulighet til å bli kjendiser. Jeg skal ikke gå god for de vurderingene som følger med hver av personene i omtalen men helt på jordet kunne de ikke ha vært da flere av utøverne vant sine klasser. Premie deles ut til den første som legger inn rett tips på forumet hvem av de omtalte som vant sine klasser i NNM-1983.


JULEKALENDER-BONUS 8.DESEMBER 2009, av Arne Kristian Nordhei

Ikke direkte orienteringsrelatert, men likevel plass til dette i årets julekalender. Noe av det koseligste man kan gjøre i tiden før jul er å bake pepperkakehus. I går forsøkte vi oss på å lage prinsesseslott, men det ligner mest på en kirke. I kveld skal den pyntes. Hvordan den ble seende ut? Kikk i diskusjonsforumet og si din mening! Og enda bedre; hvis du også har laget et fint pepperkakehus, send bilde til meg og jeg legger ut bildene i forumet.

INVITASJON TIL B&OIs 115 ÅRS-JUBILEUM, av Per Rekkedal

Vårt kjære idrettslag ble formelt stiftet den 14. desember 1894. Klubben ønsker å markere dette mandag den 14. desember 2009, med en enkel tilstelning på  klubbhuset i Tennisveien kl. 19.00. Les mer på Allianselagets hjemmeside.

"5 PÅ GATEN", JULEKALENDEREN 8.DESEMBER

Webredaksjonen sendte ut Heidi Mørkved på julehandel, og i Glasshuset fant hun 5 personer å intervjue. Bilder og intervju er lagt ut i forumet. UNGE OG LOVENDE, JULEKALENDEREN 7.DESEMBER

Takk til Heidi Mørkved for innsendte bilder. Bak dagens luke befinner deg seg noen av de vi kaller unge og lovende, folk som vi i framtiden vil høre mer fra, unge og lovende løpere som holder miljøet vårt levende. Bildene er lagt ut på forumet. Websjefen er ikke 100% sikker på alle navnene, men vi ser i alle fall dattera til Trine Alsos, flere av de yngste Limstrandene,  Oda Furuholmen og Erlend Elveos Kjelstrup. Og ei som er litt eldre, men fremdeles ung og lovende.

 


JULEKALENDEREN 5. og 6. DESEMBER (kan åpnes allerede ettermiddagen 4.desember pga helg), ULIKE TILBAKEBLIKK

Orienteringscup i "gamle dager." Skannet fra ”Orientering”, luke nr 5 er laget av Edvin Berg

I årene omkring 1975-80 deltok B&OI i den landsomfattende Vesta-Hygeacupen. Undertegnede husker at vi blant annet var i Harstad og slo ut Mellombygd. Vi var ikke så skuggredde for lange turer heller. En gang dro vi med full buss til Harran i Trøndelag. Der endte det dessverre med nederlag for Trollelg fra Trondheim. Men vi måtte også påta oss arrangøroppgaver for andre klubber. Et år var vi verter for duellen mellom BUL-Tromsø og Namsos. Løpet gikk på Rønvikfjellet og med stor reportasje i lokalavisene dagen etter. Et av hovedpoengene i reportasjen var at en av favorittene måtte knytte skolissene underveis, - og det var visst nok til at laget hans tapte. Hvilket lag husker jeg ikke.

Senere fant vi ut at det ble litt for langt å reise for oss her oppe i nord. Derfor ble en egen kretscup opprettet. Det ble mange spennende oppgjør hvor det ble viktig å mobilisere, - og jeg husker at det var prestisje å vinne kampene mot både Grand og Tverlandet - " Those were the days".

Vedlagte klipp er fra NOFs eget organ ORIENTERING ca 1986. Gutten med ryggen til er Bjørnar Davidsen. Marvin Alvestrand satte dype spor etter seg i klubben. Klikk her for å lese hele artikkelen.

Etter et så fint tilbakeblikk laaangt tilbake i tid - til en tid mange ikke en gang husker - så kommer det her et lite tilbakeblikk litt kortere tilbake i tid: Midnattsolgaloppen. Heidi Mørkved fikk i oppgave å lage en bildepresentasjon til avslutningsfesten 24.november. Hun tok oppgaven alvorlig, og laget en hel haug med presentasjoner. Disse har vi nå lagt ut som luke nr 6 i årets julekalender. Klikk på lenkene, last ned vidoene med bilder og musikk, og la dere underholde (filene er litt store). Luke nr 6 er laget av Heidi Mørkved:

Ugress og villniss

Dugnadsarbeid

We are the champions

Bodø city Bodø by

You and Me


ÅRETS PRYDBUSKER 2009. JULEKALENDEREN 4.DESEMBER

Webredaksjonen fikk i går mange hendvendelser angående uttak av stafettag for VM yngre veteran/eldre junior (se luke nr 3 i julekalenderen).

Det er ikke til å stikke under en stol at lagsammensetningen var noe mistenkelig, og noen har sågar hevdet at det ikke ligger sportslige hensyn bak uttaket.

Komiteen For Årets Julekalender (KFÅJ) sin utskremte medarbeider har etter grundig research klart å finne flere bilder fra uttakelsesseremonien. Det er tydelig at egenskaper som kamuflasje har vært viktig - å løpe fort over tunge myrer har nok ikke vært avgjørende.

Når i tillegg den med den flotteste hodeprakten (se bilde) ikke en gang er med på laget nøler vi ikke med å hevde at skandalen er komplett. Vi krever at prydbusken Irgens må inn på laget, han er i alle fall halvgammel nok.


VM 2010  YNGRE VETERAN/ELDRE JUNIOR - JULEKALENDEREN 3.DESEMBER

Årets julekalender kan med dette presentere neste års stafettlag som skal representere klubben crossovermesterskapet VM yngre veteran/eldre junior. Styret og idrettsutvalgat i o-gruppa har besluttet å bruke hele overskuddet fra Midnattsolgaloppen for å sende et toppet lag med familier til det prestisjefulle mesterskapet som neste år skal avgjøres over 3 uker på sydhavsparadiset Mauritsius. Vi ønsker de halvgamle lykke til.

Marit og Lars skal løpe første og siste etappe, og er lagets sikreste kort.


KM STAFETT - LUKE NR 2 I ÅRETS JULEKALENDER. 2. DESEMBER

Første helga i september ble KM arrangert på Tverlandet. Fredag var det natt, lørdag lang, og det hele toppet seg med stafett på søndag. Tverlandet hadde lagt alt til rette til tidenes flotteste KM Stafett. Rammen var fantastisk, arrangøren hadde bokstavelig talt lagt lista høyt. Fra samlingsplass kunne vi se milevis i alle himmelretninger, og løypene var lagt i åttetall rundt åsen, og løperne var synlige store deler av løpet sitt. Rett og slett fantastisk.

I forumet finner dere noen tidligere upubliserte bilder fra arrangementet.


JULEKALENDER 2009, 1.des, av Arne Kristian Nordhei

Det blir ikke noe papir-BOM i år heller, men jeg skal prøve å gjøre det litt godt ved heller å gi en liten julekalender til leserne av bodo-orientering.no. Jeg vet ikke om jeg rekker å lage nyhet hver dag, men jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan. Noen ganger er det kanskje bare et bilde, andre ganger kanskje et lite tilbakeblikk på et av arrangementene. Hva er bak dagens luke? Bare se under.

GILDESPRINTEN 2009 - LUKE NR 1 I ÅRETS JULEKALENDER. 1. DESEMBER

av Edvin Berg

Som dere kanskje har merket dere, har det vært taust på hjemmesiden angående Gildesprinten i år. Har det så ikke vært noen aktivitet? På grunn av Midnattsolgaloppen ønsket vi å ligge lavt i terrenget denne sesongen. Bamse hadde hendene fulle med forberedelser til ovennevnte arrangement. Så jeg valgte stort sett bare å ta meg av de skolene som kontaktet oss direkte. Og det var faktisk en god del som gjorde det, - Aspåsen, Mørkvedmarka, Østbyen, Rønvik og Løpsmarka av byskolene. I tillegg har jeg arrangert en felles o-dag på Beiarfjellet med elever fra skolene i Beiarn, Skjerstad og Misvær. I tillegg trivelige o-dager i Neverdal og Landegode. Til sammen har 882 elever - fortrinnsvis fra 5.-7-klasse - vært gjennom det som nå heter Skolesprinten. Les mer på Gildesprintsidene.

Bilde fra o-dagen:

 

TRENINGSLØP (3,2km) I MORGEN, 30.nov 09, av Tore Jakola

1.des er det treningsløp, men MANGLER STEMPLINGSENHETENE I TRÅD! Jeg har lett 2 ganger i bua etter stempingsenhetene i tråd (Emit stemplingsbrikker som henges ute på postene). Klubben skal ha ca 20 stk av disse, og de pleier å henge i bua rett til venstre for de ordinære bukkene.

Jeg har snakket med alle de siste løypeleggerene. Ingen vet hvor de er. Var sist brukt i Saltendilten, men er lagt tilbake i bua etter det. Hvis noe har disse, vennligst kontakt meg snarest på telefon 971 99184, da jeg tenkte å bruke dem på treningsløpet i morgen. Ellers oppfordres det til å bli med på treningsløp i morgen.

- Ca 3,2 km hovedsaklig gate, tidtakning, ta med brikke.
- Snø (is) gjør at O-sko (evnt.joggesko med pigg) anbefales
- Oppmøte kl 1900 Gymsalen Mørkvedmarka - oppvarming til start. Se ellers treningsplan på hjemmesiden. mvh Tore Jakola, 97199184


MIDNATTSOLGALOPPEN - FESTEN! 30.nov 2009, av Arne Kristian Nordhei

Tirsdag 24.nov møttes noen og 40 frivillige/utskremte fra årets store begivenhet, Midnattsolgaloppen. Vi feiret oss selv og hvor gode vi var å arrangere. Det ble servert mat (tapas-buffe fra Bryggerikaia), og filmer ble vist. Blant annet hadde Heidi Mørkved satt sammen bilder fra mesterskapsdagene og lagt til musikk. Disse vil være tilgjengelige i løpet av desember.


MIDNATTSOLGALOPPEN - TAKK FOR INNSATSEN, 14.okt 2009

NYTT: Rapport fra MG 09 (wordfil)

Til alle dere som bidro til at årets midnattsolgalopp ble en suksess, og som ga mange o-løpere en flott opplevelse i Bodø og Valnesfjorden.

Tirsdag den 24.11.09 inviterer vi deg på en takkesamling på Ørnestedet kl.19.00-22.00. Program:

  • Servering av en enkel middag.
  • ”Mimring” og erfaringsutvekslinger.
  • Bildeframvisning fra arrangementet.

Vi håper at så mange som mulig kan komme den kvelden.

Gi beskjed til Lisbeth Lunde tlf: 97586843 eller lisbeth.lunde@nlsh.no  innen 18.11.09.

Velkommen!

Hilsen Hovedkomiteen

ÅRETS JULEGAVE? 10.november 2009, av Lars Reitan

O-boka 2009 kr 390,-. Omtale på opn.

Kjøp boka! Det er den perfekte O-gave. B&OI-løpere er med i boka, og alle store arrangementer, deriblant MG, er presentert og evaluert med terningskast..!
Jeg har en god del eksemplarer. Kontakt meg, tlf 93480058


TURORIENTERINGSAVSLUTNING I DAG, 6.november 2009

Fredag 6.november er det turorienteringsavslutning.Den arrangeres i Mørkvedhallen med offisiell start er kl 1800, men dugnaden er i gang allerede kl 1600 med utsetting av bord og stoler m m.


 

TIRSDAGSTRENINGENE, november 2009, av Marit Johnsen

Det er på tide å komme i gang med o- trening igjen. Tirsdag som var møtte 10 stk opp til natt o-trening på Keiservarden-kartet. Idrettsutvalget har laget en plan for tirsdagstreninger fram til jul. Det blir en kombinasjon av utetrening og innetrening og alle treningene vil ha innslag av o-teknisk trening. Hvis været ikke slår om blir det to nattløpstreninger til i terrenget, før det går mer over i veiløping.

Vi oppfordrer alle til å møte på trening og bidra til et godt treningsmiljø.

Evt endringer i oppmøtested/opplegg pga endring i vær og føre vil bli lagt ut på hjemmesiden. Treningsplan ligger under under Treninger i menyen til høyre.


O-TRENING, tirsdag 3.11, av Arild Hegreberg

Det blir natt-o-trening tirsdag kl.19 fra p-plassen nedenfor Turisthytta. Nødvendig utstyr: hodelykt og kompass. Vi løper samlet eller i grupper. Små lykter (led-lys) er tilstrekkelig.

Send melding til 91816478 hvis du kommer. Da er du garantert å få kart.


RESULTATER FRA RENSÅSEN, 28okt 09, Jakob K Skogan

Resultatene fra sprintløpet i Rensåsen for noen uker siden ligger nå ute på resultatsidene. Beklager at det tok litt tid.


TURORIENTERINGSAVSLUTNING 2009, 26.okt 09, turorienteringskomiteen

Fredag 6.november er det turorienteringsavslutning.

Den arrangeres i Mørkvedhallen med offisiell start er kl 1800, men dugnaden er i gang allerede kl 1600 med utsetting av bord og stoler m m. Turoavslutningen er en stor inntektskilde for klubben, og vi ønsker oss blant annet mange loddselgere. Vi i tur-o gjerne tar imot flere premier til utloddning.

 

KLUBBKVELD 20.oktober, av Arild Hegreberg

20.oktober kl.18 blir det klubbkveld på Bodin vgs. Kristian Ruud kommer fra o-forbundet og hjelper oss med en gjennomgang av måten vi driver klubben på. Kanskje finner vi områder som kan forbedres. Viktig at mange møter opp. Sett av datoen. 

Kanskje blir det også premieutdeling, bildefremvisning og enkel servering.  Mer info kommer.


VAKTLISTE FRAM TIL JUL, 9.oktober 2009, av Åge Mohus

Vaktlista fra medio september fram til jul ligger nå ute.


SISTE LØP FOR SESONGEN, av Arne K Nordhei

Nattløp i Rensåsparken tirsdag 13/10, fra kl 19:00. Vel møtt!

NATT O-LØP AVLYST, 2.okt 2009, av Arild Hegreberg

Natt o-løpet som er satt opp 6.oktober fra skihytta er dessverre avlyst.


RESULTATER MØRKVEDLIA, 30.sept 2009, av Leif Magne Eggestad

Resultatene fra årets siste dagslysløp ligger nå ute på resultatsidene.


STREKKTIDER SALTENDILTEN OG PRIO, 28.sept 2009, av Arne Kristian Nordhei

Anders Kure har hentet ut flere strekktider fra "den svarte boksen", og resultatene ligger nå ute på resultatsidene. Bildet er av klubbmesteren med den eksklusive premien klubbmesterhåndkleet (neppe vandrerpremie?) Klikk på lenka så får du bildet i originalt format.

Klubbmesterskapet: strekktidene fra klubbmesterskapet er rangert etter anvendt tid (inkludert 90 sekunders tillegg for enkelte - de 90 sekundene er lagt til etter målposten). Word-fila som ligger ute inneholder resultatene (ikke løpstider, men rangert liste over når man kom i mål).


 

SPRINTLØP I MØRKVEDLIA NESTE TIRSDAG, 24.sept 2009, av Arne K Nordhei

Deltakelsen på løpene ut over høsten har vært fallende, som vanlig. Men nå er det  snart for sent, og da kan de av oss som valgte noe annet bare angre, det er snart et halvt år til neste orienteringsløp. Neste tirsdag 29/9 er det siste sprintløp i dagslys for i år. Høsten har kommet for fullt, som betyr fine forhold med undervegatsjon som har lagt seg og begynnende løvfall på trærne. Det meldes om raske og utfordrende løyper, selv om detaljene ennå ikke er helt klare.


SALTENSPRITEN I MØRKVEDBUKTA, 23.sept 2009, av Arne Kristian Nordhei

Nå har Anders Kure lært seg hvordan man lager resultatfiler fra MOtime, og dermed har vi en backup/avlaster for Leif Magne. Anders har sendt resultatfilene, og disse ligger ute på resultatsidene. Øyvind har også sendt kartfila, og etter det jeg kan se er det en veldig god sprintløype, med mange gode alternativer på flere av strekkene. Supert at vi nå har så mange gode løypeleggere i klubben, i år har det virkelig vært bra. Jeg oppfordrer alle andre løypeleggere til å sende kartfila til meg, vi har god plass på serveren. Det meldes også om at det var en del kratt og veldig våte myrer.

Diskuter løypa i forumet!


OPPDATERT: SALTENDILTEN HISTORISK OVERSIKT, 22.sept 2009, av AK Nordhei

Den historiske oversikten for antall gjennomførte Saltendilter ligger nå ute på nett. Se gjennom og kom med tilbakemeldinger om du ser noe som ikke stemmer. Disse ligger ute på nett hele tiden i arkivet.


RESULTATER I SEPTEMBER, 21.september 2009, av Arne Kristian Nordhei

På grunn av ferieavvikling har publisering av resultater på nettsiden vært dårlig i september. Jeg beklager dette, og at jeg ikke hadde noe laget en reserveløsning. De fleste strekktidene skal nå ligge ute på resultatsidene.


SALTENSPRINT I MØRKVEDBUKTA, 21.september 2009, av Øyvind Bjørkås

Saltensprinten 22/9 går i Mørkvedbukta, med samlingsplass og mål ved stien ut mot Mørkvedodden, og start 50 m fra mål. Det er start fra 17.30 til 18.30. Det er to løyper: A-løypa er ca 2,4 km og N-løypa ca 1,5 km. Målestokken på kartet er 1:5000 og ekvidistansen 2 m (disse opplysningene er skjult av postbeskrivelsene). Løypene er ferdig trykt på kartet.

SALTENDILTEN 2009, 20.sept 2009, av Regula Hösli

Resultater (wordfil)

Jeg vil rette en stor takk til alle som tross alt ble med og tok utfordringa. Og selvfølgelig en spesiell takk til alle som hjalp til under gjennomføringa. Stor spenning var knyttet til været på forhånd, og vi var egentlig ganske heldige. Løypa var veldig tung for mange, og utfordringene sto i kø for løperne. Starten gikk fra bueskytterbanen, og derfra bar det opp på Hopsfjellet (opp til flere ganger). Carl A Boe og Per Dalhaug satt på matstasjonen på Ørnvassbu, og her var de fleste innom to ganger. Les mer om løpsopplevelser på forumet. Noen bilder er også lagt ut i forumet.

SALTENDILTEN 19.sept, av Arild Hegreberg

Klubbens hjemmeside mangler info om Saltendilten som i år arrangeres 19.sept. Innbydelse og påmelding ligger på kretsens hjemmeside:  http://www.nook.no

Påmeldingsfrist er 16.september. Alle oppfordres selvsagt til å delta i det tradisjonsrike løpet.


KLUBBKVELD 20.oktober, av Arild Hegreberg

20.oktober blir det klubbkveld for store og små. Klubbutvikling er et sentralt tema. Kristian Ruud kommer fra o-forbundet og hjelper oss med en gjennomgang av måten vi driver klubben på. Kanskje finner vi områder som kan forbedres. Viktig at mange møter opp. Sett av datoen. Kanskje blir det også premieutdeling for Saltenkarusell og sprint. Mer info kommer etterhvert.


KM STAFETT-LAGENE, 5.sept 09, av Anders Kure

Nå er lagene satt opp, fra B&OI 1 - 10. Les i forumet og finn ut hvilket lag du løper for!

Alle resultater ligger ute på NOOK sine sider.

Fantastisk KM-helg på Tverlandet. Arena for stafetten var intet mindre enn unik. Bilde av de 12 medaljevinnerne (fotograf Anders Kure). Flere bilder kommer sannsynligvis utover høsten.


RESULTATER FRA RØNVIKFJELLET LIGGER UTE, 2sept 09, AK Nordhei

Resultatene fra Rønvikfjellet ligger ute på resultatsidene.


 

RESULTATER FRA RØVIKA LIGGER UTE, 28.aug 09, AK Nordhei

Resultatene fra Røvika ligger ute på resultatsidene.


 

KM-HELG PÅ TVERLANDET, 26.aug 2009, av Arne Kristian Nordhei

Første helga i september er det KM-helg. Fredag er det KM-natt, lørdag KM-lang og søndag KM-stafett. Selv om løpene arrangeres lokalt må alle som skal være med melde seg på i tide. Dette gjøres på NOOK sine sider for natt og lang. For stafetten skal man melde seg på til Anders Kure, les i forumet hvordan du gjør dette og mer om opplegget. For innbydelser, se nook.no. PÅMELDINGSFRIST ER SØNDAG 30.AUGUST.

 

SALTENKARUSELLEN I RØVIKA, 25.aug 09, av Arne K Nordhei

Resultatene har ennå ikke kommet, de legges ut med en gang jeg mottar dem. I mellomtiden kan du diskutere de krevende løypene i forumet. De skilte ganske mye.

Legg merke til at Saltenkarusellen i kveld skal gå i Røvika. Det er mulig at det er litt å gå til start (ubekreftet). Start fra kl 18:00.LOKALPRODUSERTE BRINGEBÆR FOR O-LØPERE, 24.aug 09

bringebærSundt kosthold er en viktig faktor for suksess i o-løypa - og bringebær er helt i toppen av det kroppen jubler over å få innabords. B&OI er så heldig å ha produsent av slikt i sine rekker og vi kan på det sterkeste anbefale Borghild Wingan sine bringebær fra Strøksnes i Sørfold. Vi har sakset følgende info fra produsenten: "I år er det kronår på bær og grønnsaker og virkelig kronår på bringebær.Så denne sesongen kan jeg levere bringebær til de som ønsker det. Jeg har både dessertbringebær og bringebær til sylting. Det meste av bæra leverer jeg frossen. Bærene er plukket i kurver  med lokk som tar 400 gram. Det er bare å sette i frysern og ta opp til dessert eller til å røre syltetøy etter hvert. Prisen er kr 40 pr kurv for bringebær til sylting og kr 50 pr. kurv for bringebær til dessert/pyntebær.  

Mailadresse er : borghild.wingan@gmail.com

Telefon 95204716


MANNSKAP SALTENDILTEN, 23.aug 09, av Regula Hösli

Vi trenger flere frivillige som kan hjelpe til under gjennomføringen av Saltendilten 19. september. Det dreier seg om oppgaver ved start, mat/drikkepost underveis, måltidtaking, kakebaking, salg og servering, småtroll. Håper at vi slipper å "utkommandere" noen, så meld dere snarest til løpsleder regbod@online.no.Den endelige versjon av innbydelsen, hvor også løypene for 10-14 åringene er tatt med vil bli lag ut om kort tid.


BILDER FRA NNM 2009, 20.aug 09, av Petter Jakola

Petter tok noen bilder fra Nordmoen lørdag. De er lagt ut i forumet.
Kul

SALTENSPRINT LØPSMARKA SKOLE, 17.aug09, av Edvin Berg

Oppdatert 19.aug (AKN). Strekktidene er nå lagt ut på resultatsidene. I tillegg er forrige ukes Saltenkarusell oppdatert med Torkel (pdf-fila). Diskuter løypa i diskusjonsforumet, blant annet poster som var flyttet på (og hva dette innebærer for de som ikke fant dem). Legg også merke til at neste tirsdagsløp skal gå fra Røvika (påminnelse skal komme senere)

Det blir sprintløp i nytt terreng og på nytt kart på tirsdagens sprintløp kl.18. Her har det så vidt vi vet ikke vært arrangert o-løp noen gang selv om at det fins et gammelt kart. 75 % av løypa går i skogsterreng og resten på vei, så o-sko er  å anbefale. Terrenget veksler mellom tett skog og åpne områder og har lite "hvit skog"


FLERE GODE NNM-PRESTASJONER I HELGA, 17aug09, av AK Nordhei

OPPDATERT 18.AUGUST: IDRETTSJEFENS VURDERINGER

Jeg beklager den dårlige dekningen av årets NNM på vår hjemmeside, selv om både deltakelsen og også resultatene var gode. (Websjefens dårlige  sofasitterinnsats skyldes rett og slett noe som gjør litt vondt). Resultater ligger ute på NNM-sidene (selv om stafett-resultatene ikke ligger ute ennå så ryktes det om stafettgull i H15). Jeg håper å få satt sammen litt informasjon i løpet av dagen.

Husk saltensprinten i morgen! Vi ses kanskje da.


RESULTATER OG KAKA FRA TIRSDAGENS LØP, 13.aug09, av AK Nordhei

Resultatene fra tirsdagens løp sto i avisa i dag, men websjefen har ikke mottatt filene. De etterlyses nå, og kommer sikkert snart. I mellomtiden kan du diskutere løypene sammen med Per og Arne Kr i forumet, eller se på bildet av bursdagskaka  til Nora som ble servert. Fotograf var Anita Eriksen, mens Elin Irgens var kunstneren.

VAKTLISTE FOR BODN VG, 11.aug, av Åge Mohus

Vaktlista fra skolestart til medio oktober ligger nå ute.


SALTENKARUSELLEN 11.august, 9/8-09 av Arne K Nordhei

Vi har fått følgende melding fra løypelegger JV Limstrand: løpet er fra parkering Turisthytta og løpet går på Kaiservarden - kartet. En del traseer fra MG blir brukt.

Fra Elin Irgens kommer en søt liten oppfordring: Nora fyller 10-år på tirsdag, men familien stiller likevel på o-løp. Familien tar med kaker og ber folk ta med kaffe/te/brus ettersom hva de vil ha så får hun en liten bursdagsfeiring på selve dagen. Gratulerer med dagen!!!


HOVEDLØPET 2009, august 2009, web-redaksjonen

B&OI har 5 deltakere på årets hovedløp. Live resultatservice på arrangørens hjemmeside. Følg med, følg med. Størst forhåpninger har vi selvsagt til Petter, men flere har potensiale til gode plasseringer.

FØLG MED PÅ NETTSIDENE.

OPPDATERING: Flott innsats av våre under HL søndag. Premieplass for Håkon (H15) og Petter (H16), mens MariHeidi (D14) og Jakob (H16) havnet rundt midten av lista. Gratulerer til alle sammen.


SPRINT-TRENING 6-AUG, av Arild Hegreberg

Det arrangeres sprint o-løp (2-mannsstafett) fra Rønvik b-skole 6.august kl.19 for Nordlands hovedløpsdeltakere. Andre interesserte er velkommen til å delta. Send i så fall en mail eller SMS til Arild. Joggesko anbefales.


TRENINGS OG SOMMER O-LØP 4.AUG, av Arild Hegreberg

Det arrangeres trenings o-løp i byens flotteste o-terreng ovenfor Langlivatnet 4.august kl.19.  Løpet som ikke står på terminlista er et ekstra treningstilbud før høstsesongen braker løs. Løyper: A-løype på 3.5km, C-løype på 1.6km. Det er ca 3km langs skogsvei å gå\løpe fra Heia til start\samlingsplass. Møt ved Heia kl.18.30. Ta med EKT-brikke.

Alle som kommer bes sende en SMS eller mail om det til Arild (91816478) innen kl.14, løpsdagen, slik at det kan printes "rett" antall kart. Det er også greit å vite om noen vil løpe C-løypa.


SUKSESS I O-RINGEN, 21.juli 2009, av Arne Kristian Nordhei

God åpning av Petter, skriv Marit J i forumet. Arild H melder pr sms: Petter Jakola løper veldig bra i O-ringen. Bra også av lillebror Jørgen som løper ei N-løype. Øvrige resultater er ikke noe å skryte av. Arild selv er tilskuer pga skade. O-RINGEN.


PORTRETT AV HÅVARD IRGENS PÅ opn.no, 9.juli 2009, av Arne Kristian Nordhei

Geir Nilsen og opn.no deltok på Midnattsolgaloppen, og dekningen på opn.no var svært god. På siste dag ble det også gjort et portrettintervju av Håvard. Fantastisk, og gratulerer!

Slikt som dette varmer et dugnadshjerte, sto det i en mail til websjefen i dag. Dekningen av mesterskapet i lokalaviser, på NRK tv og radio og på opn.no viser et o-miljø i støtet. Noen av de som jobbet dugnad, riggegjengen på Rønvikfjellet:


MIDNATTSOLGALOPPEN SNART I GANG, 3.juli 2009, av Arne K Nordhei

Da er vi i gang. I morgen starter det første løpet i årets Midnattsolgalopp. De fleste er allerede i arbeid på den ene eller andre måten, og o-campen er i ferd med å fylles. Allerede har vi vært i avisa og på radioen, og i morgen lørdag kan vi lese om de to ungarske syklistene som har syklet fra Budapest. Og i kveld, på NRK1, ca klokken 1840, er vi på TV! Følg med!

Håvard  imponerer stort i O-festivalen, 27.juni av Arild Hegreberg

Håvard Irgens vant begge de individuelle løpene i o-festivalen (klasse H13)  i utklassingsstil. Det antas at bortimot alle de beste løperne i landet deltar. Det går an også for norlendinger å hevde seg. Det beviste Håvard denne gangen. Petter har vist det tidligere. I morgen er det stafett der Håvard skal løpe sammen med Håkon og Petter i gutteklassen. Det er lov å håpe på ei god plassering også her.


MIDNATTSOLGALOPPEN, 25.juni 2009, av Arne K Nordhei

PAKKEDUGNAD ONSDAG 1.JULI KLOKKEN 19:00

Det er behov for en stor-dugnad med tanke på pakking av kart og lagsposer i forbindelse med Midnattsolgaloppen. Vi trenger minst 10-12 personer og vi håper folk kan melde seg frivillig. De som kan komme oppfordres til å sende beskjed på SMS til Arild Hegreberg senest mandag (91816478). Sted er Bodin videregående skole, kl 19:00.

MØTE DATAGRUPPA. De som skal sitte med pc og bruke mOtime under Midnattsolgaloppen møtes på Bodin vg skole onsdag 1.juli kl 20:00.


MEDLEMSMØTE MIDNATTSOLGALOPPEN, 18.juni 09, av Morten Selnes

Vi innkaller til møte på Bodin VGS kl 19:00 på søndag 21. juni.  Møtet finner sted (etter all sannsynlighet) på auditorium 33:30 i tredje etasje – nyfløya.  Der er det prosjektor og ferdig oppsett av PC.  De som evt skal kjøre presentasjoner, behøver kun å ta med minnepenn.

Møtet blir åpent for alle interesserte i klubben – spesielt de som skal ha en oppgave i forbindelse med MG09.  Det viktigste med dette møtet blir å;
-          Spre informasjon om MG09
-          Kvalitetssikre organisasjonsstrukturen – dvs at vi har nok mannskap på de ulike oppgavene. 
 
Vi tar en rask spørrerunde ved oppstart av møtet og avklarer spontant evt. innkjøp av mat (pizza).  Vel møtt!


PÅMELDING TIL MIDNATTSOLGALOPPEN, 16.juni 2009, av Arne Kristian Nordhei

Det er nå bare noen få dager igjen til fristen for påmelding til Midnattsolgaloppen går ut. Vi nærmer oss nå 500 påmeldte.


SALTENSPRINT, 16.juni 2009 av Arne Kristian Nordhei

Tirsdag 16.juni er det igjen klart for en ny saltensprint, denne gangen fra Høgåsen på Tverlandet. Ta av fra hovedveien ved Rema mot Høgåsen.  I fjor ble det lagt supre løyper herfra, med fin variasjon mellom terreng og bebyggelse.

Og hva skal DU gjøre sankthansaften? Det bør du snart planlegge. Her er ett forslag. bodo-orientering.no kan presentere den første kontaktannonsen i hjemmesidens historie. Den som intet våger intet vinner.


RESULTATER FRA STRAUMEN, 12.juni 09, av Leif Magne Eggestad

Resultatene fra sist tirsdag ligger nå ute på resultatsidene.


MIDNATTSOLGALOPPEN 2009, 8.juni 2009, av Arne Kristian Nordhei

Nå nærmer årets store begivenhet seg med stormskritt. Det er under 1 måned igjen til årets Midnattsolgalopp. Hovedkomiteens månedlige møter har for lengst godt over i ukentlige planleggingsmøter, og mannskapslistene begynner å fylles. Det inviteres med dette til informasjons- og planleggingsmøte for alle som har oppgaver i forbindelse med mesterskapet søndag 21.juni. Her vil det informeres omkring de ulike delene av mesterskapet, men det vil også gås inn i detaljer innad i de ulike gruppene. Sannsynligvis vil møtet avholdes på Bodin videregående skole ca 19:00, men dette vil det opplyses om nærmere senere. Kryss av i kalenderen og hold kvelden ledig.

Det er nå over 400 påmeldte, og ennå er det litt igjen til påmeldingsfristen går ut. Alle ungdommer som har tenkt å delta må snarest melde seg på via MG-sidene.


 

RESULTATER SALTENKARUSELLEN, 4.juni 09, av Leif Magne Eggestad

Resultatene fra Nordvika ligger på resultatsidene. Jeg har også lest inn tidene fra forrige tirsdag på Hopen, men mangler navnelisten. Skal forsøke å få tak i den snarest. Oppdatert: resultater fra Hopen ligger nå ute.


O-LØP I MELØY, 3.juni 09, av Arne Kristian Nordhei

Meløy o-klubb arrangerer o-løp til helga. Fra Clive: Vi skal arranger et sprint løp på lordag den 6. juni kl 18.45 etter Reipå fotball turnering er ferdig for dagen, så hvis dere har noen medlemer som skal delta på fotball turneringen så kan de også delta på løpen hvis de ønsker. Det kan jo være andre enn fotball-spillere som er i området også på det aktuelle tidspunktet.


KM-HELG 12-14.juni, av Arild Hegreberg

Idrettsutvalget oppfordrer alle medlemmer til å delta på KM 12-14.juni på Helgeland. Påmeldingsfrist 7-8.juni. Online-påmelding og mer info på  www.nook.no. Foreløpig er det tynt med påmeldte blant veteranene som ellers er tallrike på tirsdagene.


PETTER KNUSTE KONKURRENTENE, 1.juni 09, av Arne Kristian Nordhei

I pinsa har det vært arragert mange o-løp sørpå, også med lokal deltakelse. I dag knuste Petter konkurrentene sine i H15-16 (Kongsberg), og gjorde det sterkt alle tre dagene. Vi kommer tilbake med mer senere.


SYKKELRUNDEN (TUR-O), 30.mai 09, av Lisbeth Lunde

Sykkkelrunden nå er lagt ut for salg på Shell Mørkved, Shell Stormyra, Intersport i glasshuset og hos Bøckmann. Les også i dagens Avisa Nordland.

TILBAKELEVERING AV MATERIELL TIL BUA, 25.mai 2009, av Arne Kristian Nordhei

Løypeleggere og løpsledere henter foran hvert løp postbukker og annet materiell fra Bua. Man signerer for hva slags utstyr man låner, og krysser av når det leveres tilbake. Mange vet ikke hvor viktig dette er, spesielt ikke denne sesongen når vi skal arrangere Midnattsolgaloppen. Materialforvalter har i år som tidligere år en svært vanskelig jobb med å holde oversikt over hva slags utstyr som befinner seg hvor. ALLE SOM TAR UT UTSTYR FRA BUA MÅ LESE GJENNOM INFORMASJON SOM ER LAGT UT OM DETTE I DIKSJUSJONSFORUMET.


SALTENKARUSELLEN TIL FROSKTJERN, 19.mai 2009, av Arne Kristian Nordhei

FrosktjernI dag tirsdag 19.mai arrangeres årets andre Saltenkarusell. Denne gangen går turen til klassiske Frosktjern. Det er meldt nydelig vær så dette blir nok en strålende opplevelse. Møt opp!

Resultater er lagt ut, samt korrigerte resultater fra Saltstraumen. Se resultatsidene. Du kan også diskutere løyper og strekk i diskusjonsforumet. Kartklipp er lagt ut.


Saltenkarusellen 12.mai 2009, av Arild Hegreberg

Oppdatering: resultatene ligger nå ute på resultatsidene.

Så er det endelig klart for årets første Saltenkarusell. Løpet arrangeres  tirsdag 12.mai fra museet like øst for Saltstraumen kirke. Parkering ved kirka. Det er flotte forhold for o-løp nå: Ingen gjørmete stier og ingen undervegetasjon. Løypeutvalget er slik vi er vant til fra tidligere. Merk at starttidspunktet nå er kl.18.00.


PAKKEDUGNAD TURORIENTERING, 4.mai 2009, av Marit Lunde

Turorienteringssesongen nærmer seg. Mandag 11. mai kl 18.00 blir det pakking av poser på Bodin vgs. Jeg håper mange kan stille slik at det går like kjapt som i fjor! Det er ikke avklart hvilket rom vi skal være på, men det blir i nærheten av hovedinngangen. Vi ses der!


MIDNATTSOLGALOPPEN FÅR SKRYT PÅ OPN, 8.mai 2009, av Arne Kristian Nordhei

I dag omtaler opn.no Midnattsolgaloppens nettsider: Gratis kart og treninger på nett. En relativt uvanlig vri er å finne på nettsiden til årets Midnattsolgaloppen. Under fanen "free downloads" ligger hele 12 O-tekniske treninger. Blant annet "følg John" og "korridor-O". Les hele artikkelen på opn.no. Godt jobbet!


 

EN LITEN O-SKO TEST, 7.mai 2009, av Arne Kristian Nordhei

De fleste har lagt merke til at man kan kjøpe seg orienteringsko her i Bodø (klikk på o-skoen øverst på siden). Selv sliter jeg litt med føttene etter senebetennelse under føttene for noen år siden, og har testet et par nye sko. Erfaringene mine deler jeg i diskusjonsforumet, og håper at andre kan dele sine erfaringer. Nederst i innlegg kommer i tillegg et tilbud om å prøve skoene mine.

TRENING, TORSDAG 7.mai, av Arild Hegreberg

O-treninga er flyttet fra Geitvågen til bueskytterbanen. Start som vanlig kl.19.


 


GRASROTANDELEN, 13.mars 2009, av leder Per Rekkedal

Dere har sikkert lest nyhetene om grasrotandelen og hvordan dere kan registrere dere. Men dersom noen fremdeles er i tvil vedrørende registrering så er det bare å ta kopi av denne strekkoden og ta den med på butikken eller kiosken så går resten av seg selv. (klikk på strekkoden og skriv ut deretter). Man kan også registrere seg via organisasjonsnummeret vårt: 976329414.

Nyheter eldre enn dette er lagret i nyhetsarkivet.

RESULTATER MØRKVEDMARKA, 6.mai 09, AK Nordhei

Resultatene fra sprinten sist tirsdag ligger på resultatsidene.


SALTENSPRINTEN NR 3, 4.mai 2009, av Arne Kristian Nordhei

Tirsdag 5 mai arrangeres årets tredje sprintløp (og foreløpig siste før vi starter med Saltenkarusellen 12.mai). Starten er ved "hus 1" ved Mørkvedmarka skole. Start klokken 19:00. I helga har det vært ungdomssamling på Kjerringøy. Les mer på nook.no.


TRENING, TORSDAG 30.mai, av Arild Hegreberg

Treninga i Maskinisten blir likevel kl.19.00 som først annonsert. Torsdagstreningene er åpen for alle.


RESULTATER SPRINT PÅ STØVER, 29.april 09, av Arne Kristian Nordhei

76 løpere deltok på årets andre sprint. Våren er i anmars, og selv om det begynte å regne like før løpet startet er det tydelig at vinteren er borte for godt. Resultatene er lagt ut på resultatsidene. Vær også med og diskutere løypene i diskusjonsforumet hvor  det legges ut kartklipp.


VÅRSAMLING, 1-3.MAI MED INNLAGT O-LØP, av Arild Hegreberg

Det er fortsatt mulig å melde seg på vårsamlinga på Kjerringøy 1-3.mai. For mer info: se www.nook.no.

2. mai er det o-løp på Låter. Start kl.14. Alle oppfordres til å ta turen dit og prøve et lite brukt og spennende terreng. Påmelding ved start.

Løypelegger: Eva-Lill Kvisle.


TRENING TORSDAG 30.APRIL, av Arild Hegreberg

Torsdagstreninga 30.april er første økt i o-kretsens vårsamling. Treninga starter denne gangen kl.18, og ikke 19 som de øvrige torsdagstreningene. Fremmøte i Maskinisten.


SPRINTLØP PÅ STØVER, 28.april 2009, av Arne Kristian Nordhei

Så er det straks klart for årets andre Saltensprint. Tirsdag 28/4 kl 19:00 er det sprint fra Støver Skole. Kjør forsiktig på vei inn mot området, det er o-løpere i veien. Vel møtt!

Det blir "blandet føre", dvs både skog, vei og park. Og det kommer nok til å gå ganske fort for de raskeste.

EKSTRA SRINTSJANSE, 24.april, av Arne Kristian Nordhei

Jeg har fått en mail fra Håvard hvor han sier at det er muligheter for treningsløp i sprint på lørdag kl.1000 i Bodøsjøen for dem som måtte være interessert.


TRENING TORSDAG 23.APRIL, av Arild Hegreberg

Sesongen første torsdagtrening fra Maskinisten 23.april kl.19.  O-sko anbefales. Emit-brikke er ikke nødvendig.


ÅRETS FØRSTE LØP, 22.april 2009, av Arne Kristian Nordhei

53 løpere trosset det sure og kalde været og møtte opp på årets første orienteringsløp i Bodø. Sludd og sur nordøstlig vind gjorde dette til en litt kald opplevelse, men når man først kommer ut i marka merker man lite til det. Petter hadde laget fine (og krevende) løyper som gikk på kryss og tvers på Bremnesodden. Resultatene er lagt ut på resultatsidene.

Opprinnelig nyhet: I dag er det klart for årets første orienteringsløp i Bodø. Det er sprint på Bremnesodden, og den er jo ikke stor. Så det er nok duket for mange poster, lure veivalg og høy hastighet. For dem som er klar for det da. Legg merke til starttidspunktet som er litt senere enn vanlig; 19:00. Husk brikken din!


MEDLEMSREGISTER, 16.april 2009, av Arne Kristian Nordhei

Styret har vurdert distribuering av medlemsregisteret, og har foreløpig kommet frem til at dette ikke legges ut på nettsidene, først og fremst pga e-post adressene som kan misbrukes til spam-mail mv. Det er imidlertid flere utenom styret som har behov for registeret og styret har derfor valgt å sende medlemsregisteret til utvalgslederne og vaktansvarlig. Trenger du å komme i kontakt med noen, feks i forbindelse med vakt, kan du henvende deg til feks vaktansvarlig eller websjefen for å få mailadressen.

Registeret er forøvrig ikke komplett mht e-postadresser, adresser og telefonnummere. De færreste melder adresseforandring til klubben når de flytter på seg. Derfor bes medlemmene forsikre seg om at de er registrert rett i vårt medlemsregister, feks med en mail til økonomiansvarlig.


O-CAD KURS 14.april 2009, av Arild Hegreberg

Kurset er flyttet til Stormyrveien 30 (tidligere Biltilsynet). Tidspunkt er fortsatt 15.april kl.18-22.

Alle som har mulighet til det bes ta med egen bærbarPC med OCAD 9-demo installert. Programmet lastes gratis ned fra nettet. En stor del av kurset vil være øvingsoppgaver og mer enn 2 stk pr. PC gir begrenset utbytte.

 


O-CAD KURS, 6.april 2008, av Torkel Irgens

Det blir kurs i OCAD for alle som skal være løypeleggere denne o sesongen, og andre interesserte. Tid: Onsdag 15. april kl 1800-2200. Sted: Regionveikontoret - Statens vegvesen, Dreyfushammarn 33, Bodø

Påmelding til Torkel Irgens (famirg@online.no) innen 14. april, gjerne før. Enkel bevertning. Kursholder: Arild Hegreberg. Ta med: (de som har tilgjengelig) egen bærbar pc med demo versjonen av OCAD installert.

Hilsen Torkel
med ønske om god påske


FART MED KART, 3.april 2009, av Lars Reitan

Invitasjon lastes ned her (wordfil).

Datoer: 23/4, 28/4, 30/4, 5/5 og 7/5. 1800-1930 alle dager.

Sted: Mørkvedmarka skole. Les mer i invitasjonen.


TERMINLISTE OG MANNSKAPSLISTE 2009, 27.mars 2009, av Arild Hegreberg

Alle nærløpene i Bodø finner du foreløpig her.


NYE O-SKO FØR SESONGEN STARTER? 25.mars 2009, av Arne Kristian Nordhei

B&OI orientering har fått ny brosjyre fra Ortocare Nordland med både nye og gamle modeller. B&OIs medlemmer får 20% på skoene. Dra innom og prøv. De har også gode joggesko og andre typer sko. Selv benytter jeg såkalte MBT-sko på jobb og anbefaler det varmt. Les mer på Ortocare sine nettsider. For å se på o-skone, klikk på o-skoen øverst på siden og åpne brosjyren (pdf-fil).


NY VAKTLISTE FRA APRIL, 24.mars 2009, av Åge Mohus

Se vaktlista i menyen til høyre.


MIDNATTSOLGALOPPEN 2009, 20.mars 2009, av Arne Kristian Nordhei

Det er ikke hver dag at orientering får 2 sider i Avisa Nordland (Sommerens vakreste eventyr), men dette har skjedd nå. Med litt drahjelp fra Ørjan Berg og Bodø/Glimt er ingenting umulig. Les mer om Arctic Edge på MG-sidene.


 BURSDAGSFEIRING, 13.mars 2009, av Bamse

Mandag 16.mars etter kl 1500 er det anledning til et kakestykke hjemme hos meg i Galnåsen 21. Jeg feirer rund dag.


ÅRSMØTE ALLIANSELAGET, 12.mars 2009, av Tore Jakola

Årsmøte i B&OI Allianse avholdes mandag kl. 1900 i klubbens lokaler i Tennisveien. Medlemer fra B&OI Orientering har full møterett. Håper flere i tillegg til oss som er valgt til å møte, har mulighet og lyst komme.

Saksdokumenter: Årsmelding. Innkalling. For øvrige dokumenter, kontakt Per Rekkedal eller Tore Jakola.

GRASROTANDELEN, 2.mars 2009, av Frode Ikdahl

Jeg minner på om nyheten under fra 4.februar. Jeg har fått noen henvendelser og ønsker å komme med følgende tilleggsopplysninger: Vær obs på at klubben er registrert som B&OI orientering når du skal velge mottaker. Eventuelt kan organisasjonsnummer 976 329 414 benyttes.

POLITIATTESTER I O-GRUPPA, 2.mars 2009, av Anne Berit Vikhals

Informasjon om krav om politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Styret i Norges Idrettsforbund og olympisk og paralympisk komite (NIF) har vedtatt at hele norsk idrett skal kreve polititattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits eller ansvarsforhold overfor mindreårige (under 18 år) eller mennesker med utviklingshemming. I vår klubb vil det i første omgang gjelde medlemmene i idrettsutvalget, og Frode Ikdal tar direkte kontakt med de aktuelle medlemmene som blir berørt av ordningen. Mer informasjon om ordningen kan du lese ved å følge lenken www.idrett.no/politiattest.


BESTILLING AV KLUBBTRØYE, 24.feb 09, av Geir Moen

På klubbmøte søndag var det ønske om å få bestille O-trøye til ny O-sesong. Flere skrev seg på liste for bestilling. Det var jo en del som ikke var tilstede, og for å gi de en mulighet så må de sende melding pr e-post til Lars.

Størrelsene er fra S til XXL. Bestilling må skje innen 9.mars. Hvis noen er usikre på hva slags drakter dette er, så er det de nye tettsittende draktene som flere av våre løpere har løpt med de siste par årene.


Rekruttering/Fart med kart - PLANLEGGINGSMØTE, 23.feb 09, av Lars Reitan

Alle som vil bidra til rekrutteringsopplegg/"fart med kart"-kurs 2009 ønskes velkommen til planleggingsmøte mandag 2. mars kl 20.00, hjemme hos meg: Rønvikveien 8.

VIKTIG INFORMASJON TIL KLUBBENS MEDLEMMER, 9.feb 09, av AK Nordhei

  • KLUBBKVELD: søndag 22.feb kl 18:00 arrangeres det klubbkveld i kantina til Mørkvedhallen. Informasjon om Midnattsolgaloppen og o-sesongen 2009, og kanskje litt til. Det serveres pizza. mvh Styret.
  • MIDNATTSOLGALOPPEN: Alle til og med 20 år kan løpe Midnattsolgaloppen om de ønsker. Vi håper at alle disse kan gå inn på MG-sidene og melde seg på så raskt som mulig. Klikk på logoen over.
  • UTSTYR: Materialforvalter Bamse mangler flere bukker etter fjorårets sesong. Han ber om at folk leverer disse og annet utstyr tilbake så raskt som mulig - vi må snart bestille og komplettere før årets sesong.

ÅRSMØTE I ALLIANSELAGET, 5.februar 2009, av leder Per Rekkedal

Innkalling til Årsmøte i Allianselaget 16.mars (wordfil)


GRASROTANDELEN, 4.februar 09, Frode Ikdahl

Enten du har sett annonsene i VG eller ei med overskriften "Frivillige mottakere søkes" - B&OI orientering har blitt registrert i Frivillighetsregisteret. Det betyr at fra 1. mars kan du som spiller på Norsk Tippings spill (unntatt Flax og Extra) bestemme hvilket lag eller forening som skal motta inntil 5 % av din innsats. Les mer her.

ØNSKER FRA DET NYE STYRET, 30.januar 2009, av websjefen

Per Rekkedal ble gjenvalgt som leder i o-gruppa, og det kan vi alle være glade for. Han ønsker tilbakemeldinger fra medlemmer om hva de håper det nye året skal bringe.


VELLYKKET ÅRSMØTE, 27.januar 2009, av Arne Kristian Nordhei

28.01.09Årsmøteprotokoll (godkjent)

Årsmøtet 2008 ble som vanlig arrangert på klubbhuset. Hele 25 møtte opp til på et årsmøte som forteller at det meste er som det skal i o-gruppa. Referat legges ut senere. Per Rekkedal ble gjenvalgt som leder (og fikk gratulasjoner for å ha blitt bestefar til lille Anna Elisabeth). Med seg i det nye styret fikk han Torkel Irgens som nestleder og Frode Ikdahl og Anne Berit Vikhals som styremedlemmer. Anders Kure fikk ekstra heder og gavekort for sin lange "karriere" i styre og stell. Selv om han gir seg litt i utvalgene i år kommer han sterkere tilbake senere.


KRETSTING 2008, 22.januar 2009, av Arne Kristian Nordhei

NOOK kaller inn til Kretsting fredag 30.januar 2009 på Skogvoktergården, Storjord i Saltdal (merket fra E6). Tinget starter fredag 19:00 og varer til ca 22.00. Forslag som skal behandles på tinget, må være sendt styret seinest 3 uker før tinget. Forslag kan fremmes av kretsstyret og lagene. Lørdag blir det fagdag som avsluttes med lunsj og O-løp. Alle er velkommen til tinget, men lagene har bare stemmerett etter kretsens lover. Sakspapirer ligger ute på nook.no.

NB! HUSK ÅRSMØTET 26.JANUAR.


INNKALLING TIL ÅRSMØTE, 5.januar 2009, av Per Rekkedal

Årsmøte avholdes mandag 26.januar 2009 kl. 18.30 i B&oi- Klubbhuset i Tennisveien, Bodø. Forslag og saker som medlemmene ønsker behandlet på årsmøtet må være sendt styret senest mandag 12.januar 2009. Dette gjelder også saker som medlemmer ønsker tatt opp på kretstinget fredag 30.januar 2009. Saksliste og innkalling her (word).

Jeg har ikke disket noen pga manglende klipp på siste post. Jeg har heller ikke fjernet unødvendige poster pga feilløping/motsatt retning etc. Noen hadde nok, forståelig nok, litt problem med å lese strekkene pga dårlig trykk, likeså manglet målsirklene. Strekktidene gir likevel en pekepinn og forteller om hvordan den enkelte har løpt. God trimtur ble det i alle fall. Ny mulighet om ett år! Se nederst på resultatsidene.