B&OI orienterings julekalender.
DET SKJEDDE I 2010 - ÅRSKAVALKADE

18.DESEMBER - LUKE 18:
Rekruttreninger hver mandag fra april til september

av Lars Reitan, Martin Finstad (statistikk) og Andres Kure/Marit Bjørnevik (foto)

Denne gjengen møtte på første trening ei ukes tid etter påske i år. Det var full fres fra første dag. Vi gikk rett på med poster og EKT. De første gangene var alle postene synlige fra der vi startet, og utfordringene var å samle flest mulig, deretter skulle postene tas i en bestemt rekkefølge.

 

Med inspirasjon fra Trondheimsklubben Freidig sitt treningsopplegg for yngre løpere kombinert med Anders Kures ”Fart med kart” – hadde vi i år gode rekruttreninger, med stor innsats og mye læring. Treningsopplegget var omtrent slik hver gang:

  • Oppvarming: Slalomjogg i skogen 
  • Diverse intervalltrening i form av stafetter, inkludert karttegnstafett
  • O-teknisk trening på kart og med EKT 

Vi hadde to faste oppmøtesteder: Bjørndalslisletta og Mørkvedbukta.

 

Orientering må læres ute i terrenget, og filosofien i forbindelse med rekruttreningene er lekbasert læring ute. Fokus er på fysisk trening (intervalltrening), og gradvis ”innluring” av nødvendig o-kunnskap. Det er fantastisk hvordan aldersgruppa 10-12 lærer bare ved å hoppe i det uten særlig undervisning på forhånd.


Litt teori er selvsagt nyttig, men da i små porsjoner etter hvert som hver enkelt blir moden for det. Teoriundervisning passer best for foreldre. Per Rekkedal hjalp til med eget voksenopplegg: Teori inne og praksis ute i terrenget.

 

Løpstrøya 

Vi premierte o-rekruttene med klubbens løpstrøye for deltakelse på minst 5 o-løp (kan bare vinnes en gang). Det viste seg å bli en ganske så populær sak! Løpstrøya er etter sigende favoritt-plagg og selveste kult-trøya blant den harde kjerne på Mørkvedmarka skole!

 

 Vedlagt liste (til venstre) er over oppmøte på treninger og o-løp for de ivrigste o-rekruttene.


Denne gjengen hadde fantastisk framgang i løpet av 2010. Og mange av dem er allerede blitt ganske så god, ja faktisk så god at vi må skjerpe treningsopplegget til neste år, både fysisk og o-teknisk, og vi må ta i bruk flere kart/terreng.

Totalt hadde vi ca dobbelt så mange som de 16 nevnt over innom på trening. Frafallet er betydelig, men veldig mye mindre enn det som har vært vanlig tidligere år. Vi har tidligere ansett det som et meget godt resultat dersom 10% av de som deltar på nybegynnerkurs fortsetter når kurset er ferdig, så årets resultat med tilnærmet 50% er veldig bra. Lista over viser stor overvekt av gutter. Rekruttutvalget må ta utfordringen i forhold hva som kan gjøres for å treffe jentene bedre i 2011. 

Flere bilder fra første trening, diverse løp og fra Kjerringøysamlinga under:



Øyvind ved målposten

 Trygve og Marius

B&OI-gutta og Strandåtind

 Start på Låter

 Kompasstrening. Petter instruerer

 Martine finner veien

..hvem var det som føyk forbi her?

 Marianne på vei rett mot posten

Martin ordner opp

 Veivalgsdiskusjon

Fantastiske forhold!

Kaja i stor fart mot nest siste

Johan er allerede i mål

Hedda på vei mot sisteposten

Uslåelige omgivelser!

Espen – en av flere supertalent

Eivind – også et supertalent

Petter går gjennom konkurransereglene

Bush-O. Starten har gått!

Bing-O: Starten har gått!

Voldsom fres på Amund BK

 Resultatene studeres