B&OI orienterings julekalender.
DET SKJEDDE I 2011 - ÅRSKAVALKADE

12. DESEMBER: INNE-ORIENTERING


av Anders Kure 

Bodø & Omegn IF orientering er blant landets ledende klubber når det gjelder innendørs-o, med to års erfaring med denne sportsgrenen. Klubben ventes å stille sterkt som aktuelt arrangørsted når orientering blir olympisk idrettsgren, hvor inne-o antakelig blir den o-varianten IOC godkjenner fordi den er den eneste som er oversiktlig og publikumsvennlig nok.

25.oktober ble høstens inne-o arrangert på Universitet i Nordland, som opptakt til høstens store medlemsmøte. Kartet dekker tre etasjer, og de erfarne har lært seg at trappene er en nøkkelfaktor til suksess. Kartet og løypa krever mer enn full konsentrasjon, tommelgrep og retningssans, og sjelden har det svimet så mange rundt i korridorene på UIN uten å skjønne hvor de var. Karttegner Arild ble observert (og ikke minst hørt) med høyt stressnivå og kraftig språkbruk da han fant seg selv i 2.etasje istedenfor i kjelleren på vei fra 1.etasje til andre post, som lå i kjelleren.

Det var 55 deltakere som tok denne krevende, men uhøytidelige utfordringen. Raskest av herrene var Jakob Kalvig Skogan (8.28) og av damene Aviaja Kleist (9.54). Av de 12 i “nybegynnerløypa” var Kaja Samuelsen Skiri og Marianne Johansen raskest med tid 6.40 og 6.42. Alle resultatene ligger på klubbens resultatside.

Se videoen!