B&OI orienterings julekalender.
DET SKJEDDE I 2011 - ÅRSKAVALKADE

18. DESEMBER:
BLODSLITET


Av Marit Johnsen

Blodslitet 15.oktober 2011

For annen gang arrangerte klubben fellestur til Blodslitet i Fredrikstad for ungdomsløperne fra 14 år og oppover. Følgende ungdommer valgte å være med: Martha, Oda, Heidi, Ask, Håvard, Håkon, Jakob og Petter. I tillegg reiste undertegnede med som løpende reiseleder.  Elin og Torkel kombinerte deltakelse med besøk hos familie på Ås.

I Blodslitet er det fellesstart og det kan skape litt ekstra utfordringer når startfeltene er store og alle vil raskt ut. Det ender av og til med knall og fall.  Ask var uheldig denne gangen og falt og skrubbet seg så kraftig at han valgte å bryte allerede før 1. post. I stedet for et spennende løp, ble det tidlig dusj og tur innom førstehjelpen for å bli plastret.  Det er ganske kjedelig når man har reist så langt og har ambisjoner om å være med langt fram i feltet.

I år var NM Ultra innlagt i Blodslitet, det gav en ekstra spenning for juniorløperne. Ville Petter klare å følge opp medaljen fra NM tidligere på høsten?  Petter var ikke helt fornøyd med løpet, men selv på en dag hvor han mente han ikke fikk til et topp løp, løp han inn til 9. plass i klasse H 17-18. Holder vi de utenlandske løperne utenfor var han nr 5.  Dette viser at Petter er blitt stabil på et høyt nivå.Petter får premie.

Utenom Petter hadde vi de største resultatmessige forhåpningene til Håvard og Ask i H 15-16. Med Ask sitt uhell i starten, var det bare Håvard igjen til å forsvare klubbens ære. Håvard var med i teten hele veien og flere løpere kom nesten samlet til siste post. I mål ble han nr 2, 12 sekunder bak vinneren. En sterk prestasjon.
Håvard på vei til mål, med konkurrentene i hælene.

Martha og Oda var debutanter i Blodslitet i klasse D13-14. 

Begge løp sterke løp og kom inn på hhv 26. og 31. plass av 76 startende. 

Heidi, Jakob og Håkon slet litt mer og ble hhv 43, 63 og 74 i sine klasser.

Martha og Oda på vei til mål.


Heidi, Martha, Petter, Oda og Håkon venter på at Ole Morten fra MO OK skal komme for å kjøre oss til buss holdeplassen i Fredrikstad for videre transport til Gardermoen for felles middag og overnatting med løperne fra Mo.  På denne som mange andre turer i år har vi samarbeidet godt med Mo om reise, overnatting m.m.