BOM.no

 

Medlemsblad for

B&OI - Orientering

INNBYDELSE:
Saltendilten og sesongavslutning 2006


av Eivind Sommerseth og Arne Kristian Nordhei.
9.august 2006. nyhet-005.
.
Oppdatert 14.august.

 

Oppdateringer nederst i nyheten, Mange veteraner deltar i Saltendilten.

Saltendilten, høstens vakreste eventyr. Saltendilten er B&OI orienterings lengste tradisjon målt i både år og kilometer. Saltendilten er Bodøs store styrkeprøve uansett idrett.

Saltendilten er markeringen på at sesongen er over, og at høsten har kommet. 20 km i luftlinje, over fjell og bløte myrer, over vann og tettvokste kratt, det er virkelig ikke noe for pyser. Tradisjonelt gikk starten ved Vatn-Vatnet og mål var i Stordalen, men det er historie.

I år arrangeres Saltendilten for 36te gang, med start og mål på Bestermorenga. Klikk her for innbydelsen. 

NB! Det blir løpstilbud til klassene: D/H 11-12 og D/H 13-14 samt en N løype. Dette for å gi et løpstilbud til alle. Disse klassen skal få vanlig individuell premiering.Nytt av året:

Sesongavslutning på Bestemorstua lørdag 16. september kl 18.00. 

Saltendilten har tradisjonelt vært sesongavsluntning på O-løpene i Bodø og i Nordland. Riktignok er det nattløp og klubbløp etter dette, men likevel er dette en markering av at sesongen er over. 

I år vil B&OI - orientering markere dette litt mer med også å invitere til en hyggelig kveld på Bestemorstua. Invitasjonen går til orienteringsinteresserte i Nordland. Her vil vi spise en god middag, ha premieutdeling for årets Saltendilt, Saltenkarusellen og mer. 

Særlig vi vil mimre over sesongen og filosofere over framtiden. Alle er velkomne - store som små. For medlemmer av B&OI – Orientering er kvelden gratis. Løpere og medlemmer fra andre klubber er spesielt velkomne, men for disse koster kvelden 150.- kroner.

Dette er en nyskapning der vi vil satse litt mer på å få til en koselig sosial kveld i forbindelse med sesongavslutningen. Vi håper at mange kan delta. 

Påmelding til Eivind Sommerseth: esommers@gmail.com eller på tlf 90999628. 

Oppgi navn på deltagerne ved påmelding. Påmeldingsfrist er tirsdag 12. september.


OPPDATERING 14.august

Mange veteraner deltar i Saltendilten

Saltendilten gir merker og plaketter til løpere som deltar flere ganger. Det er bronse, sølv og gullmerke for å ha deltatt henholdsvis 1, 3 og 5 ganger. Videre er det plaketter for deltagelse i 10 ganger bronse, 15 ganger sølv og 20 ganger gull. For de som deltar for 25 gang vanker det en lysestake fra Saulo og etter 30 gangers deltagelse vanker det en ennå større vase.

I år arrangeres Saltendilten for 36. gang. B&OI veteranen Carl A Boe har deltatt 34 ganger, mens to andre veteraner Carl Bamse Bjørseth og Ansgar Pettersen har deltatt 33 ganger. Ansgar Pettersen løper for Valnesfjord, men bor i Valdres. Det betyr at han hvert år tar turen til Bodø for å delta. Vi ønsker han spesielt velkommen også i år.

Den kvinne som har løpt flest ganger er Karen Bjørseth med 24 ganger, tett fulgt av Karen Kringhaug fra Valnesfjord som har fullført 23 ganger. I tillegg til Karen kan også Asbjørn Pettersen fra SISO og Gunnar Normann fra B&OI oppnå 25 deltagelser i år.

Eva Lund Pedersen fra SISO kan med deltagelse i år få plakett for å ha deltatt 15 ganger., mens Arne Kristian Nordhei ligger an til å få plakett for å ha deltatt 10 ganger.

Totalt har det vært ca 450 løpere som har fullført løp i Saltendilten i løpet av de 35 ganger løpet har vært avviklet. På lista over deltagere finner vi mange store idretsnavn fra Nordland og ellers. Den mest kjente i dag er nok årets verdensmester Holger Hott Johansen som vant i 2002.