online-BOM

 
Medlemsblad for
B&OI - OrienteringNyhetsarkiv des07-mai08


av Arne Kristian Nordhei
2.juli 2008. nyhet-12-2008


 
RESULTATER FRA 2MANNSSTAFETTEN. 28.mai 2008, av Arne Kristian Nordhei
Denne gangen kreves det litt manuelt arbeid før resultatlistene blir produsert, så de er ikke klare ennå. I mellomtiden kan du lese i diskusjonsforumet, eller til og med skrive, hva du syntes om dette og andre løp.
3 TING :)  25.mai 2008 av Arne Kristian Nordhei
  1. Resultatene fra dagens Saltenkarusell er lagt ut
  2. Det er opprettet et PRI og Spurt-forum på diskusjonsforumet
  3. Neste løp er 2mannstafett på tirsdag, OPPMØTE 18:00, viktig for dannelse av lag. Mer info her.
KM Sprint RESULTATER, 24.mai 2008 av Arne Kristian Nordhei
Strekk (html) - Resultater (pdf)
RESULTATER SALTENKARUSELLEN, 21.mai 2008, av Leif Magne Eggestad
Resultatene er lagt ut. Jens Viggo hadde laget gode og fysisk krevende løyper på Frosktjern-kartet. Lite undervegitasjon og god løpbarhet medførte stor fart og noe bomming. Svært jevnt i toppen på 4 km ... en får bare ergre seg over at en ikke så 1.posten ved første besøk i nærområdet, sjekket flere høydepunkt før 1.posten kom til syne. Også litt bom på høydepunkt (kom for langt til høyre) og enkel myr (litt på kryss og tvers) på slutten. Kappestrid med en ikke ukjent VIL-løper fra Øvre-Valnesfjord får ta noe av skylda for bommene på slutten... men jeg klarte å komme før ham i mål!
O-TRENING, 21.mai,  av Arild Hegreberg
Husk torsdagstrening med nedoverbakke-orientering fra Junkerfjellet. Oppmøte på Bestemorenga kl.18. Treningen åpen for alle aldersgrupper
Kanskje er det flere som "flyr" nedover som Petter

O-SKO TILBUD 2008, 20.mai 2008, av Håvard Berg
Kåre Martin Hagen hos Ortocare Nordland har også i år et bra utvalg av o-sko i alle størrelser, der B&OIere får rabatt. Last ned her.


SMÅNYTT FRA MATERIALFORVALTER, 20.mai 2008, av Bamse
I bua i Hammarlia fins nå
  • trykte startlisteskjemaer til bruk i Saltenkarusellen (og andre næro-løp)


  • oppslag (plastlaminert) vedr startkontingent og brikkeleie i Saltenkarusellen mv


I tillegg har materialforvalter et lager av ruller med termisk papir for resultatskriverne hjemme hos seg inntil videre.
TRENER 1 KURS PÅ MO, 19.mai 2008, av Håvard Berg
Mo OK og Nook arrangerer trener-1 kurs på Mo 13-14.juni, og B&OIere er invitert til å være med. Dette er første del av dette kurset som går over to helger og en gylden mulighet for deg som ønsker å lære mer om hvordan lære andre orientering. Kursholder er Kari Christiansen fra Sandefjord, hun er svært dyktig og underviser i idrett til daglig.

KARTSIDEN ER OPPDATERT, 19.mai 2008, av Håvard Berg
Kartsiden er nå oppdatert. Blant annet kan du nå laste ned en del sprint- og skolekart til fri bruk. Dette er nå fritt tilgjengelige offentlige idrettsanlegg  så nå er det bare å bruke ocad til å lage uoffisielle løp for venner og ukjente!

PASSERER VI 100 SNART?, 19.mai 2008, av Håvard Berg
Passerer vi 100 deltagere på Frosktjern? Start klokka 18, parkering på Arlia parkeringsplass. Løypelegger Jens Viggo Limstrand kan berette om supre forhold i marka.

 
RESULTATER, SK 2, 13.mai 2008, av Håvard Berg
Kvitveissesongen er i gang, en super tid for orientering i Bodømarka. Resultatene finner du her. Jan Prytz hadde laget fine løyper med flere flotte veivalgsstrekk i et kystterreng med  krevende retningsløping i tett skog inn mot postene.
Likte du løypene? Ris og ros i forumet :)
BILDER:
KM SPRINT. 13.mai 2008, av Anders Kure
Innbydesen ligger nå ute her (pdf). Det blir supert terreng og løyper. Målestokken på kartet blir 1:4000 og det er nyrevidert og tilpasset sprintnormen. Folk må begynne å melde seg på.
KONTINGENT. 9.mai 2008, av Frode Ikdahl
O-sesongen er godt igang og oppmøtet har vært meget bra så langt. Styret og kasserer benytter anledningen til å minne om at det ble vedtatt nye satser for kontingent på årsmøtet 28/1-08. De nye satsene er angitt her. For de som ikke allerede har betalt anses kontingent for 2008 som forfalt. Av hensyn til medlemsregistreringen bes de som betaler familemedlemskap om å oppgi hvem kontingenten omfatter.
RESULTAT MØRKVEDBUKTA. 6.mai, av Håvard Berg
Stort oppmøte i Mørkvedbukta til tross for motvind, sidevind, medvind og regn! Totalt ca. 85 deltagere, dette er 15 flere enn på samme tid i fjor. I tillegg løp noen flere løyper. Løypelegger Leif Magne Eggestad hadde utnyttet terrenget veldig bra. Seier til Aviaja Kleist i 4 km (bildet). Resultater er lagt ut her.
Innslag i ab24.no.
Diskusjon i forumet.
 BRIKKER TIL SALGS

 
O-TRENING, 5.mai, av Arild Hegreberg
Etter karusell-løpet 6.mai blir det anledning for alle som vil til å trene kompassløping i ei ca 1 km lang løype. Treninga er å anse som obligatorisk for dem som skal være med til Hamar\Løten til helga. Oversikt over o-treninger i mai ligger under "treninger" i menyen til venstre. De som vil prøve kompassløypa bør være klar til start i det ordinære Saltenkarusell-løpet til kl.18
RESULTATER og KARUSELL, 5.mai 2008, av Leif Magne Eggestad
Aviaja og Bjørn hadde byttet Ekt-brikke på Langåsen. Det ga feil resultatlister, og nye er lagt ut. Har forsøkt på å lage sammelagt, men det må være en bug i mOtime-programmet. Forøvrig har jeg nyttet OCAD til å legge løypene på Mørkvedoddenkarten til tirsdag - det var ikke vanskelig å nytte, men kartet er lite for å legge lange løyper. Men dere som skal løpe, kan glede til å møte og se mange o-løpere og o-poster underveis. Vurderte å legge en prolog på Åsan-kartet, men droppet det pga anleggsvirksomhet og ny bebyggelse. 6 km-en blir derfor 5 km denne gang. Vel møtt på tirsdag - i Mørkvedbukta.
TUR-O PAKKEDAG, 2.mai 2008, av Solveig Martinussen
Tur-o pakkingen er flyttet til onsdag 7.mai klokken 1900 på Bodin videregående skole. Vi håper at så mange som mulig kommer og hjelper oss.
BRUK FORUMET! 5.mai 2008, av websjefen
De fleste viktige beskjeder legges ut på forsiden av hjemmesiden, men ikke alle. Noe vil bare komme på diskusjonsforumet. Du kan velge bare å lese, eller du kan registrere deg og skrive selv. Bruk forumet, hold deg orientert. Les mer om registreringen her.
RESULTATER, 30.april 2008, av Leif Magne Eggestad
Resultatene er lagt ut. 72 deltakere i fantastisk vårvær, gode og krevende løyper. Noen løpere hadde nok glemt å legge på begge avleserenhetene slik at jeg mangler strekktid for noen. Ellers trøster jeg meg med at det gikk strålene til post 10, men "kortslutning" til post 11, der Morten S og jeg fant på noe lite lurt som for meg medførte hinderløypepasseringer gjennom en byggeplass....mens Morten valgte et annet veivalg - mao forbedringspotensiale for begge. Skal også forsøke å nytte motime til å lage en sammenlagtliste etter to løp - det kommer senere.
DISKUSJONSFORUM, 30.april 2008, av Arne Kristian Nordhei
Forumprogramvaren er oppdatert. Websjefen klarte ikke å ta vare på de gamle diskusjonstrådene, og beklager dette. Alle de gamle diskusjonene er nå borte, og alle må registrere seg på nytt.
NETTPROBLEMER, 29.april 2008, av Arne Kristian Nordhei
Jeg har begynt å organisere alle de gamle resultatfilene fra 2002-2006 som tidligere ikke var tilgjengelige. I den forbindelese klarte websjefen å slette nesten hele hjemmesideområdet, noe som medførte nedetid på ca 10 minutter i formiddag. Takk og lov for backup, det meste er oppe og går igjen nå. Noe er dessverre mistet, feks bildegalleriet vårt. Det kommer opp igjen senere. Resultatarkiv for 2006 og 2007 vil ta litt tid å få opp, kanskje en dag. Hvis du oppdager noe som er borte, ta kontakt med websjefen. Vi ses i ettermiddag.
RESULTATER, 23.april 2008, av Leif Magne Eggestad
Resultatene fra sesongåpningen ligger nå ute på resultatsidene.
O-TEKNISK PÅ BREMNES PÅ TORSDAG, av Marit Johnsen
treningen på torsdag kl 18.00 blir fra Bremnes fort.
Det blir fysisk trening med kart og forhåpentligvis noen poster.

75 på SESONGÅPNING PÅ SKAUG! 22.april 2008, av Håvard Berg
Her finner du flere bilder fra dagens løp
 
LØYPELEGGERHÅNDBOK B&OI ORIENTERING, 22.april 2008, av Arne K Nordhei
Informasjonsutvalget er stolte av å kunne presentere vår egen veiledning for løypelegging. Vi har laget en oversikt over intern og ekstern kunnskap som vil være til hjelp for alle som skal lage orienteringsløyper. Det er mye informasjon, vi håper presentasjonen ikke er uoversiktlig. Dette er kun første utgave, vi vil stadig prøve å gjøre forbedringer. Meld gjerne om ting du savner. Vi ses i kveld.
SESONGSTART PÅ SKAUG! 21.april 2008, av Håvard Berg

Det er sesongstart på Skaug tirsdag 22.april klokka 1800. Løypelegger Nils Aamand kan friste med nytt kart i et område som de fleste aldri har vært før, og det er et av de få områdene på Bodøhalvøya som  er snøfrie nå. Den lengste løypa er 3,1 km og litt lengre enn vanlig på sprint, men går tidvis i svært raskt terreng.

FART MED KART! 15.april 2008, av Anders Kure (Idrettsutvalget)
Snøen forsvinner og sesongen for orienteringsløp nærmer seg. Det første orienteringsløpet er tirsdag den 22.april, på Skaug, der snøen er forsvunnet. For de mellom 10 og 13 år holder vi et innføringskurs i kart og kompass MANDAG 21.APRIL KLOKKA 18-20,  i og utenfor Mørkvedhallen. Det er fint om dere gir beskjed til meg på forhånd, så vet vi omtrent hvor mange som kommer. Ta med klær til å være en time ute. (tlf 995 18742). FLYER (word).


EKT POSTENHETER? 14.april 2008, av Carl B Bjørseth
Siden 2001 har vi hatt et svinn på 27 EKT postenheter. Tallet framkommer som differens mellom NOF's registrering av hva B&OI Orientering har kjøpt siden da og opptelling i Hammarlibua. Dette betyr i snitt 4 tapte enheter pr år, og jeg har ingen formening om dette skal anses "normalt". Svinnet har i alle fall en verdi på vel 20 000,- kr. Jeg planlegger et supleringskjøp, men vil nødig sitte med dubletter. Jeg ber derfor alle ta en titt i kjeller, garasje etc om det skulle stå noen enheter der og melde fra til meg innen onsdag fk. (75561824).

LØYPELEGGERKURSET, 11.april 2008, av Arne Kristian Nordhei
Sist onsdag og torsdag holdt Bamse et lenge etterlengtet løypeleggerkurs. Det var svært lærerikt, og vi lærte masse. Det var et meget godt kurs med både teori og praktiske oppgaver. Tusen takk! Vi skal etterhvert prøve å samle en del av dette på løypeleggersidene våre.
RETNINGSLINJER FOR HÅNDTERING AV BILAG, 10.april 2008, av Per Rekkedal
Vi har nye regler som gjelder fra 1.mars 2008, for å lette arbeidet for leder, kasserer og revisor. Les mer her.
TRENERKURS PÅ MO, 3.april 2008, av Håvard Berg
Mo O-klubb og Nook arrangerer grunnkurs trener og trener 1 på Mo  i løpet av 2008. Grunnkurset er fre 11- lør12 april og mer info finnes her.


PÅMINNELSER, 3.april 2008, av Arne Kristian Nordhei
  • Nå begynner sesongen å nærme seg. Bamse holder løypeleggerkurs i neste uke (se nyhet lengre ned) og påmeldingsfrister er NÅ.
  • Første løp for sesongen er sprintløp på Skaug 22.april. Alle løpene er nå listet opp her.
  • mandag 5.mai kl 19:00 er det pakkedugnad av tur-o poser på Bodin videregående skole.
  • snøen smelter, nå bør det begynne å krible i kroppen.
TERMINLISTE 2008, 2.april 2008, av Idrettsutvalget
Terminlista er nå klar, og liste over løpene legges nå ut på siden "løp og resultater". Mannskapslisten finner du her (worddokument).
VAKTLISTE VÅREN 2008, 2.april 2008, av Åge Mohus
Vaktliste for de siste ukene før sommerferien er nå lagt ut.
INGEN EKT-TIDTAKNING PÅ SALTENKARUSELLEN I 2008!, av Håvard Berg
DETTE VAR ÅRETS APRILSPØK. Dessverre blir det ikke EKT-tidtagning på noen av de lokale løpene i 2008. Årsaken til dette er at 0-bukkene dessverre har ligget for nært postenhetene gjennom vinteren i bua og på den måten har datachipsene i alle enhetene blitt utladet og kollapset. Dette i tillegg til at produsenten har fått problem med produksjonen av nye enheter gjør at det ikke er sikkert om vi får nytt utstyr i 2008. Komiteen for Saltenkarusellen har derfor besluttet å gjeninnføre stifteklemmer på de lokale løpene som en nødløsning. Så nå er det bare  å finne fram strekk og gamle stemplingskort. Fordelen er at vi nå kan skryte på oss større bommer slik som i gamle dager, og at vi hadde vunnet hvis vi ikke hadde bommet. Si din mening om dette på forumet!  

INVITASJON TIL LØYPELEGGERKURS. 26.mars 2008, av Carl B Bjørseth
Et slikt tilbud har vært etterlyst ved flere anledninger. Jeg inviterer derfor til kurskvelder 9. og 10.april, begge dager kl 1830-2100. Stedet blir Forsøksgården på Vågønes (låvebygningen). Kurset er åpent for alle, både de som har påtatt seg løypeleggeroppgaver kommende sesong og de som har meninger om løypelegging eller erfaring som løypeleggere. Av hensyn til mine forberedelser ber jeg om at de som vil delta melder seg til meg pr telefon 75561824 eller mail kamerb@online.no innen onsdag 2. april. Kurset vil omfatte både løypeleggingsprinsipper og det praktiske arbeidet. Det vil både bli forelesning og jobbing med konkrete løyper (”bedømming og forbedring”). Timeplanen settes opp når jeg har oversikt over deltakelsen.
NOOKs VÅRSAMLING. 18.mars 2008, av Arne Kristian Nordhei
 NOOK minner om årets vårsamling, samtidig som programmet legges ut. God påske!
LAGSHÅNDBOKA. 7.mars 2008, av Arne Kristian Nordhei
Den observante leser har kanskje oppdaget at menyen "For medlemmer" har byttet navn til det friskere "Lagshåndboka". Vi har satt oss et mål å bygge opp en kunnskapsdatabase til hjelp for medlemmene i klubben. Den skal innholde hjelp til arrangementer, løypelegging, regler, postbeskrivelser, oppgaver knyttet til verv (kontinuitetsbærer) og mye annet. Dette er ikke gjort over natta, men vi skal gjøre så godt vi kan. Vi tar gjerne i mot tips og bidrag. Si i fra på diskusjonsforumet. 11.mars 2008. "Om B&OI orientering" er også i ferd med å endres/omorganiseres.

INFORMASJONSUTVALGET. 6.mars 2008, av Arne Kristian Nordhei
Inforutvalget har hatt møte, og møtereferatet er lagt ut i online-BOM. Vi håper du tar deg tid til å lese dette, og eventuelt kommer med tilbakemeldinger hvis du har noen. Spesielt henvender vi oss til utvalgene, men vi trenger tilbakemeldinger fra alle medlemmer. Les også om Per m/venner sin tur opp på Afrikas høyeste fjell.
ÅRSMØTE I ALLIANSELAGET. 4.mars 2008, av Per Rekkedal
Årsmøtet er 31.mars klokken 1900 i klubbhuset i Tennisveien. "Vanlige årsmøtesaker". Forslag som skal behandles på Årsmøtet må være sendt styret senest 2 uker før Årsmøtet, og deretter blir saksliste sendt lagene. O-gruppa må finne et nytt medlem til det nye styret, og jeg trenger hjelp til dette.

NASJONALE KARTDAGER I BODØ MED B&OIere I SPISSEN, 4.mars av Håvard Berg

Fra onsdag 5.mars til fredag 7.mars arrangeres det nasjonale kartdager i Bodø. Dette er den årlige storsamlingen for kart og GIS folk i Norge. Det er 25 år siden sist dette arrangementet gikk av stabelen i Bodø. Sentrale i planleggingen av arrangementet er våre egne  løpere Anders Westlund og Ivar Aanerød som begge arbeider på Fylkeskartkontoret. Anders bidrar også med et eget foredrag om grottekartlegging. På ustillingen har B&OI orientering fått plass til presentasjon av noen av sine kart, blant annet Kålhusmarka med NM-løypene i stort format. Bildet viser Ivar Aa.

MELØY OK I GANG. 4.mars, av Håvard Berg
Det er startet en ny o-klubb i Meløy! Vi ønsker dem velkommen på løp i Salten, og lykke til med utviklingen av o-sporten i Meløy. De har ny og fin hjemmeside på www.meok.no. Det meldes også om gryende aktivitet også i Gildeskål på Sør-Arnøy, Inndyr og Saura.

INFORMASJONSUTVALGET. 4.mars 2008, av Arne Kristian Nordhei
Det nye infoutvalget (Håvard, Bamse og Arne Kristian) skal ha sitt første møte onsdag 5.mars, og vil legge planer og strategi for 2008 og framover. Dette gjelder både utgivelser og hjemmesiden. Dersom det er noe du savner, ta kontakt.
HÅVARD BERG I VEIVALG. 3.mars 2008, av Arne Kristian Nordhei
I siste nummer av Veivalg er det en artikkel med Håvard. Jeg har ingen link til artikkelen direkte, men den er tatt opp på OPN. Bra jobbet Håvard!
TORGEIR LIMSTRAND. 25.februar 2008, av Arne Kristian Nordhei
Etter flere måneders kamp mot kreften måtte Torgeir Limstrand til slutt gi opp. Hele orienteringsgruppa mottok nyheten om hans død sist torsdag med stor sorg. Torgeir var svært aktiv i ungdomsårene og en meget talentfull o-løper. Savnet etter han vil bli stort. Torgeir ble 39 år gammel, og etterlater seg en kone og to barn. Han begraves fra Bodin kirke fredag 29.februar klokken 1030. Mye heller en blomster, ønsket Torgeir at folk gir en gave til Bodømarkas Venner (bankgiro 8902.07.11494, refnr 2102).
MØTE IDRETTSUTVALGET. 22.februar 2008, av Anders Kure
Idrettsutvalget inviterer ungdommer i 12-16årsgruppa til et informasjonsmøte om sesongen: trening, samlinger, reiser og løp. Møtet blir mandag 25.februar 1800-1930 i kantina i Mørkvedhallen. Foreldre/foresatte inviteres også. Det blir veldig enkel servering. Invitasjon med kartleggingskjema er sendt som epost. Hilsen idrettsutvalget (Anders, Arild og Marit), Nils Albert og Astrid.
Årsmøteprotokoll. 14.februar 2008, av Carl B Bjørseth
Protokollunderskriverne har nå godkjent protokollen fra Årsmøtet. Protokollen og vedtatt budsjett med noter er lagt ut under referater.
Gamle NOF-bøker. 14.februar 2008, av Carl A Boe
Hei. Jeg gir bort NOFs årbøker for årene 1948 til 1955 til den som måtte ha interesse av dem.
KONTINGENT 2008. 11.februar 2008, av Frode Ikdahl
Årsmøtet for 2007 (28/1-08) bestemte nye satser for kontingent. De nye satsene er angitt her. Av hensyn til medlemsregistreringen bes de som betaler familemedlemskap om å oppgi hvem kontingenten omfatter. Hilsen Frode Ikdahl, kasserer.
LØYPELEGGER-KURS/SEMINAR. 8.februar 2008, av Carl B. Bjørseth
Dette er foreløpig bare på planleggingsstadiet, men seminaret er tenkt holdt over to kvelder (2.5-3 timer) første uka i april. Jeg tar gjerne i mot innspill til emner dere ønsker skal tas opp. Jeg har foreløpig tenkt meg onsdag/torsdag dvs 2.-3.april. Hva synes dere? Admin har laget tråd på forumet hvor dere kan komme med synspunktene. mvh Bamse.
(For å skrive på forumet, les her. Hvis du ikke får det til, skriv mail til Arne Kristian eller ring).
NYTT STYRE. 29.januar 2008, av Arne Kristian Nordhei
Årsmøtet ble avholdt i går, og i den forbindelse ble et nytt styre valgt. Tore Jakola (nestleder) og Katrine Kalvig (styremedlem) tok gjenvalg. Torkel Irgens er nytt styremedlem. Valgkomiteen hadde ikke klart å få ny leder etter Regula Hösli, men etter litt overtalelse sa Per Rekkedal ja til å være leder igjen. Han var sterkt ønsket av de andre styremedlemmene og hele Årsmøtet. Idrettsutvalget og Tur-O-utvalget fortsetter som før med hhv Anders Kure og Mathias Kristiansen som ledere. Carl B Bjørseth er ny inn i Informasjonsutvalget, og skal fungere som skribent og kontinuitetsbærer. Ellers fortsetter Håvard Berg og Arne Kristian Nordhei i utvalget. Bamse går også inn som leder i Materiell- og Hammarlibuautvalget (sammen med Per Dalhaug og Geir Moen). Odd-Ivar Søvik gikk av etter 5 år som kasserer, og Frode Ikdahl overtar. Eivind Sommerseth avsluttet også etter 10 år som revisor. Vi vil komme tilbake senere ned fyldige detaljer, og gratulerer alle med vervene. Odd-Ivar Søvik, Eivind Sommerseth og Regula Hösli fikk alle blomster for fin innsats gjennom mange år.
ÅRSMØTEPAPIRER. 18.januar 2008, av Carl B Bjørseth
Sakspapirer til Årsmøtet er nå lagt ut. (Alle er i word).

O-LØFTET, INSPRIASJON- OG TRENINGSHELG. 16.januar 2008, av Anders Kure
Les invitasjonen på nook.no. Påmelding til Lars Reitan. Sted; Bodø Videregående skole, fredag klokken 1800. I følge kretsens nettsider er det for tiden 44 påmeldte.
ÅRSMØTE I O-GRUPPA. 10.januar 2008, av Arne Kristian Nordhei
Årsmøtet avholdes mandag 28.januar 2008 klokken 1830 i B&OI sitt klubbhus i Tennisveien. Sakslisten finner du i BOM. Saksdokumenter legges ut her ca 21.januar. Alle medlemmer ønskes velkommen.
VAKTLISTE VÅREN 2008, 2.januar 2007, av Anders Wold
Lista ligger her (wordfil). Legg merke til når du har vakt, og kryss av i kalenderen.
RESULTATER FRA ROMJULSGATE-O-LØPET, 2.januar 2007, av Leif Magne Eggestad
Bildet viser Mari og Anita Eriksen sammen med Heidi og Marit Johnsen. Klikk på bildet for å se det i større format. Resultatene ligger ute på resultatsidene.


GOD JUL OG GODT NYTTÅR, 17.desember 2007, av websjefen 
Nå er det ei uke igjen til jul, og snart begynner det å bli lysere igjen. Og da er det snart vår igjen, og ny o-sesong. Informasjonsutvalget ønsker deg en god jul og et fantastisk godt nytt år.
ROMJULSGATEOLØPET. 11.desember 2007, av Leif Magne Eggestad
Årets romjulsløp arrangeres lørdag 29.desember (NB! feil dato i BOM) kl 17-18 - med start og innkomst ved Idrettsbygget, Bodin vgs. Ta med lykt, ekt-brikke og still opp godt skodd. Det blir både lang-, mellom og kortløype, i tillegg til nybegynner. Det serveres gløgg og pepperkaker. Vel møtt.
JULEBOM FERDIG. 11. desember 2007, av Arne Kristian Nordhei
Vi satser i år på å dele ut på tirsdagstreningen og romjulsgateoløpet, og sender ut resten etter det. Vi håper også at noen kan ta en liten bunke og hjelpe oss å dele ut. Adresselistene våre er mildt sagt lite oppdaterte, så mistenker du at du ikke er registert hos BOM-redaktøren, send han en mail. Det er et fyldig nummer i år også, med årsmelding, mange bilder og reportasjer.
JULEGAVETIPS. 6.desember 2007, av Bamse
Det er billigsalg på overtrekkstøy av forrige modell. Prisene er 150 kr for trøye, 100 kr for bukse. Interesserte kan kontakte meg pr telefon (75561824), men jeg er bortreist fra 7-11.desember.
BOM - JULENUMMER 2007. 6.desember 2007, av Arne Kristian Nordhei
Hei alle sammen. Vi satser på å sette sammen et nytt julenummer i år også. Fristen for innlevering av materiale er gått ut, men har du noe kan du fremdeles sende inn. Send til Arne Kristian. Tusen takk. Mandag sendes det til trykken.
O-TEK PÅ TIRSDAG, av Arild Hegreberg
O-teknisk trening på førstkommende tirsdag (4.desember) kl.1900. Oppmøte ved Hunstad som vanlig først.Da løper vi rundt i terrenget ved Mørkvedlia i passelig stor fart og med kart i hendene og får o-tekniske utfordringer med passe vanskegrad. Snødybden i området forventes å ikke by på problemer. De som vil være med på dette må ha med lys (festet til hodet). Diodelykt holder i massevis. Innetrening etterpå.

GILDE PREMIESTIPEND TIL B&OI ORIENTERING, 21. nov. 2007 av HB
Vi sakser fra www.orientering.no:
"Kr 10.000 til hver av årets 3 "beste" arrangører i 2007
På grunnlag av kriterier og rapportering har Gilde i samarbeid med forbundet plukket ut 3 verdige klubbarrangører som hver får kr 10.000 i premiestipend.  Foruten Kristiansand OK er Bodø & omegn o-lag og Moss OK plukket ut."

MEDLEMSMØTE. 12.november 2007, av Regula Hösli
Det kalles inn til medlemsmøte den 13/11kl 18-2100 i kantinen på Mørkvedhallen. Treningen utgår den dagen. I stedet feiter vi oss opp på kaffe, brus og pizza. Vi skal også ha premieutdeling for Saltenkarusellen og sikkert en del fruktbare diskusjoner. Debatten om neste års arrangementer diskuteres allerede på forumet, men på et live møte vil alle kunne høres.


Gildesprintrapport 12.november 2007, av HB
Her finner du rapport fra årets Gildesprint.