online-BOM

 
Medlemsblad for
B&OI - OrienteringNyhetsarkiv 2010


av Arne Kristian Nordhei
23.desember 2010. nyhet-0x-2010 (luke 23 i julekalenderen)


 
Nyheter som har vært på forsiden av bodo-orientering.no i 2010.

B&OI ORIENTERING INSPIRERER, skrevet 14.desember 2010, av Arne Kristian Nordhei

Vårt inneorienteringskart/løp har vært til inspirasjon. Les mer på opn.


LUKE 6, FASIT OG PREMIERTE PÅ ÅRETS KALENDER-QUIZ, skrevet 14.desember 2010, av Arne Kristian Nordhei

Fasit og de som får premie fra informasjonsutvalgat til jul. Gratulerer.


ROMJULSGATEOLØP, skrevet 12.desember 2010, av Leif Magne Eggestad

Tradisjonen tro arrangeres det også gate-oløp i romjulen. Tirsdag 28.desember klokken 18:00. Sted: Bodin videregående skole. Tradisjonelt løypetilbud.


QUIZ, LUKE 6, skrevet 10.desember, av Arne Kristian Nordhei

Hei alle sammen. Fristen for quizen er i dag, 10 desember. Det har kommet noen svar inn, men vinneren blir ikke annonsert før på tirsdag 14.desember. Det er derfor mulig å gi svar innen 14.desember, men man får minus 5 poeng for hver dag man går over fristen.


OPN.NO DIGGER BODO-ORIENTERING.NO, skrevet 8.desember, av Arne Kristian Nordhei

Imponerende kalenderkavalkade skriver opn.no. Når opn.no skryter kan vi godt skryte litt av oss selv, ikke sant? :)


LUKE 8; FORSINKELSE, skrevet 7.desember 2010, av Arne Kristian Nordhei

Luke 8 blir litt forsinket, og legges ut noen timer senere enn vanlig. I løpet av tidlig ettermiddag vil den nok være klar.

Det har ikke kommet så mange svar inn på quizen ennå (luke 6). Husk fristen, og at det er premiering.


O-TRENING OG PIZZA-KVELD 7.12, skrevet av Arild Hegreberg

O-treningen utendørs fra Mørkvedmarka skole kl.18-19 går som vanlig på tirsdag 7.12. Innetreningen utgår. Istedenfor blir det pizzakveld på høgskolen (samme sted som inne-o-løpet) fra kl.19.30. Påmelding til pizzakvelden innen tirsdag kl.15, helst på SMS til Arild (91816478)


ÅRETS JULEKALENDER, skrevet 1.desember, av Arne Kristian Nordhei

2/12. Luke 2 ligger nå ute. Kalenderen oppdateres fra nå av fortløpende uten at det opplyses om dette her på forsiden.

Nå kan første luke i kalenderen åpnes. Klikk på ett-tallet og så skal luken åpnes. Hvis du har vært innom kalenderen før kan det hende du må trykke "refresh" eller F5. Kalenderen oppdateres hver morgen av websjefen, så det er ikke sikkert at luken kan åpnes før klokken 0900.


ÅRETS SISTE INNETRENING, skrevet 30.november, web-redaksjonen

Arild melder i forumet at årets siste innetrening er i dag, fra og med neste tirsdag er det bare utetrening. Han kommer med et eget gymsalkart i dag, og vil arrangere en ikke helt stressfri 2mannsstafett.

Ellers er det bare en dag igjen til julekalenderen. Se også nyheten om nye drakter under.


NYE DRAKTER, skrevet av Irgens og Nordhei, 29.november 2010

Nå er det bare to dager igjen til den første luken i årets julekalender skal åpnes. Websjefen synes det er så spennende at han ikke klarer la være å komme med en oppvarmings-luke allerede i dag. Klikk på lenkene under:

Oppvarmingsluke 29.november


JULEKALENDEREN 2010, skrevet 23.november 2010, av Arne Kristian Nordhei

Årets julekalender er nå hengt opp.

Hver dag i desember (fram til jul) vil webredaksjonen i B&OI orientering åpne en ny luke i julekalenderen.

Hva som ligger bak hver rute er selvsagt hemmelig, men stort sett vil det være saker som har hendt i 2010. Noe vil kanskje være gammelt nytt, dvs gamle saker som vi presenterer på nytt (til glede for både nye og gamle lesere).

KLIKK HER.


KINDEREGG-NYHET; TRE TING PÅ EN GANG, skrevet 19/11-10, av Arne Kristian Nordhei

  1. Det er nå mulighet å kjøpe gavekort på turorienteringsposer (julegavetips). Les mer på turorienteringssidene.
  2. Det nærmer seg advent, og som i fjor blir det julekalender på hjemmesiden. Men selv om websjefen klarer å lage mye selv så trenger han hjelp; noen må skrive litt. Julekalenderen er ment som en årskavalkade, dvs en oppsummering av året som gikk. Dersom du har deltatt på noe i år som det fint å lese om er det veldig fint om du skriver noen ord om det. Dette gjelder også utvalgene som har ledet arbeid gjennom sesongen, ting som tidligere sto i Jule-BOM bør sendes websjefen i god tid. Så kom igjen; la websjefen slippe å mase!
  3. Tirsdagstreningene har startet. Delta du også!

 

O-Trening, skrevet 14.11 av Arild Hegreberg

Vi avslutter treningspausen og begynner oppkjøringa til neste sesong. Fellestreningene blir på tirsdagene fremover. Utetrening kl.18-19 og inne i gymsalen fra kl.19-20.  Oppmøte ved gymsalen på Mørkvedmarka skole. Første trening tirsdag 16.november. Utetrening: løpetur, eventuelt skitur for dem som har behov for å spare beina. Inne blir det varianter av o-teknisk trening, styrke og spenst, samt ballspill. Passer for alle aldersgrupper.

Vel møtt.  


INNE-ORIENTERING PÅ DET VORDENDE UNIVERSITETET, skrevet 3.november 2010

Det ble en fantastisk fin avslutning på sesongen da B&OI arrangerte inne-orientering på Høgskolen i Bodø (snart universitet), middag, premieutdeling for sesongen og hyggelig sammenkomst. Det møtte opp et sted mellom 60 og 70 stykker til arrangementet, og de aller fleste prøvde seg på inne-orienteringen. Lars Reitan, Anders Kure og Arild Hegreberg har gjort et omfattende arbeid med løyper og kart, og for de fleste av oss ble dette en stor, men også veldig morsom,  utfordring. Maten etterpå var kjempegod, en god ide å bytte den tradisjonelle pizzaen med indisk mat. Resultatene kommer sikkert snart, og vi kommer tilbake senere med bilder og reportasje. Du kan imidlertid se på kartet og løypene (last ned pdf-filer): A-løypa, C-løypa. Sjekk spesielt veivalg mellom post 2 og 3, 5 og 6, og 6 og 7. Dette må vi gjøre igjen!!!!


UTVIDET PÅMELDINGSFRIST, skrevet 1.november 2010, Torkel Irgens

OPPDATERING: det er nå 65 påmeldte.

Vi er pr i dag 41 påmeldte (store og smått), men det er plass til flere. Hvis du vil være med men ikke har meldt deg på ennå, send meg en sms (90831739). Det blir servert indisk mat.

INNEORIENTERING, skrevet 28.oktober 2010, av Arne Kristian Nordhei

NYTT; Lars tok video mens Anders løp litt rundt på Høgskolen. Klikk på lenkene og lagre på maskinen din. Forhåpentligvis får du spilt dem av i spilleren din. Formatet er mp4 (tatt med mobiltelefon).

Video1 (4.6MB). Video2 (1.9MB). Video3 (6.5MB).

I går fikk jeg både telefoner og MMS fra Anders Kure og Lars Reitan som lager kart og løype til inneorientering på HIBO under sesongavslutningen neste tirsdag (husk påmelding pga matbestilling). Les også mer i diskusjonsforumet. Dette blir kjempegøy. Lars sier han ville klart løypa på ca 7 minutter, noe Anders stiller seg uforstående til. Anders mener at det ikke er sikkert at det lønner seg å være altfor rask å løpe.


PÅMELDING TIL SESONGAVSLUTNINGEN, skrevet 25.oktober 2010, av Jan Prytz

Av hensyn til matserveringa må medlemmene melde seg på til Torkel Irgens, eventuelt telefon, innen fredag 29/10.


SESONGAVSLUTNING, skrevet 26.september 2010, av Torkel Irgens

Det er fortsatt flere artige løp igjen av årets sesong, som nok en gang har vært innholdsrik, spennende og flott. For å avslutte med stil inviterer styret til o-fest/semesteravslutning tirsdag 2. november kl 1800.

Sted: Høyskolen i Bodø.

Her blir det o-løp inne i høyskolens labyrint av ganger, trapper og etasjer - følg med og gled dere. Det blir premieutdeling og takk for innsatsen i år, og god mat. I tillegg en billedkavalkade av årets høydepunkter. Torbjøn O har sagt seg villig til å redigere dette. Mange av dere har tatt flotte bilder i løpet av sesongen. Send de inn til Torbjørn på: t-olsen2@online.no. Mer info kommer når det nærmer seg, men hold av datoen.

RESULTATER FRA RENSÅSPARKEN, skrevet 18. okt. 2010 av Jakob Kalvig Skogan

Resultatene fra forrige ukes nattløp, og det siste denne sesongen, ligger nå ute på resultatsiden.


VAKTLISTE UT 2010, skrevet 18. okt. 2010 av Arne Kristian Nordhei

Vaktliste for siste del av 2010 ligger her (wordfil). Full oversikt her.


GODE RESULTATER I BLODSLITET, skrevet 17/10-10, av Arne Kristian Nordhei

Fra Bodø deltok Mari Eriksen Reitan, Håkon Hegreberg, Heidi Jensen, Ask Godal, Håvard Irgens, Petter Jakola, Jakob Kalvig Skogan, Sigurd Oxaas Wie, Arild Hegreberg, Marit Johnsen og Lars Reitan. Alle resultatene her.


Vi trenger alt tilgjengelig manskap den 5/11 fra kl.16 til ca.20 i Mørkvedhallen. Det er mange oppgaver, noe til enhver smak. I tillegg så ønsker vi oss mange premier til vårt populære lotteri, så flest mulig bør ha med seg en ting eller fler.


O-BOKA 2010, skrevet 15.okt 2010, av websjefen

Lars Reitan formidler salg av boka.


Nattsprint, Rensåsen 12.oktober, skrevet av Arild Hegreberg

Årets siste tirsdagsløp arrangeres som nattsprint 12.oktober i Rensåsparken kl.19. A-løypa er ca 1.7km." Enkel" orientering der halogenlykter og natt-erfaring ikke er nødvendig for å finne frem.


RESULTATER FRA MØRKVEDBUKTA, skrevet 7. oktober 2010 av Jakob K. Skogan

Resultatene fra tirsdagens løp i Mørkvedbukta er nå lagt ut.

Diskuter gjerne løyper, veivalg og tider i diskusjonsforumet.


Flere har hatt problemer med å lese forsiden av hjemmesiden i det siste. Jeg tror dette kun gjelder brukere av IE, og ikke andre nettlesere. Websjefen jobber med å løse problemet. (kl 09:12 Edit: tror alt skal være i orden nå)


SALTENSPRINT I MØRKVEDBUKTA, skrevet 5. oktober 2010 av Aviaja Kleist

Det blir fire løyper: A på 3,6 km, B på 2,6 km, C på 1,3 km og N på 0,9 km. A- og B-løypene går først i det noe våte og delvis høyt grodde terrenget på østsiden av veien ned til havet. Andre del av disse to løypene går mye på vestsiden av veien og har nok et visst sprintpreg. Disse to løypene krysser i tillegg seg selv en del ganger, så vær obs på rekkefølgen av postene! Vær obs på bekken nord for naustklyngen. Den er vanskelig å få øye på og overgrodd. C-løypen er så vidt innom østsiden av veien mens N-løypa i sin helhet er på vestsiden. Postene i skogen og nybegynnerpostene vil være merket med refleks. Første start kl 19:00 eller når det er mørkt nok.

RESULTATER FRA MØRKVEDLIA, skrevet 29. september 2010 av Jakob K. Skogan

Nå ligger resultatene endelig ute fra tirsdagens løp ved Mørkvedlia idrettspark. Flott løp med svært hurtige løyper lagt av Torbjørn!

 


SESONGAVSLUTNING, skrevet 28. september 2010 av Torkel Irgens

Det er fortsatt flere artige løp igjen av årets sesong, som nok en gang har vært innholdsrik, spennende og flott. For å avslutte med stil inviterer styret til o-fest/semesteravslutning tirsdag 2. november kl 1800. sted: Høyskolen i Bodø Her blir det o-løp inne i høyskolens labyrint av ganger, trapper og etasjer - følg med og gled dere. Premieutdeling og takk for innsatsen i år. God mat ... I tillegg en billedkavalkade av årets høydepunkter. Torbjørn O har sagt seg villig til å redigere dette. Mange av dere har tatt flotte bilder i løpet av sesongen. Send de inn til Torbjørn på: t-olsen2@online.no


NY MIDLERTIDIG WEBSJEF, skrevet 17. september 2010 av Arne Kristian Nordhei

Jakob Kalvig Skogan blir fungerende websjef fram til første helga i oktober. Han har i år vist at han er raskt ute med resultatservicen, og er derfor spurt om å holde fortet i to uker. Hvis noen trenger å få lagt ut informasjon raskt på hjemmesiden, ta kontakt med Jakob, eller helst: bruk diskusjonsforumet. Ikke forvent mer enn resultatservice da Jakob ellers har nok å gjøre ellers.


RESULTATER FRA PRI-O, skrevet 15. september 2010 av Jakob Kalvig Skogan

Resultatene fra klubbmesterskapet (PRI-O) ligger nå ute, både som pdf-fil med kun rangering og totaltidsdifferanser, og som html med strekktider. Fordi programmet alltid rangerer etter anvendt tid, ikke tidspunkt for målgang, måtte jeg stille starttid for alle deltakere lik første startende kl 17:10:29, og 1:30 tidligere (17:08:59) for de som hadde tillegg på makroposten. Dermed tolket programmet det som en fellesstart. Totaltid og tid til 1. post blir feil for alle andre enn Anne Berit som startet først, men rangering, differansetid (tid etter vinner (Joar)) og strekktidene fra 2. strekk og utover blir korrekte.

Diskusjon, ris og ros kan gis på forumet. Noen forslag til neste år kanskje?


O-TRENINGER, skrevet 12. september 2010 av Arild Hegreberg

Program for o-treninger frem til midten av oktober ligger under "treninger". Som tidligere ønskes påmelding til treningene innen kl.14 samme dag.


PRIO/KLUBBMESTERSKAP-HØSTENS VAKRESTE EVENTYR, skrevet 10.september, av Anders Kure

Klubbmesterskapet tirsdag kan bli høstens mest spennende løp - for alle! Les PM (wordfil) og finn navnet ditt på startlista (last ned excelfil). (NB! Startlisten justert mandag 13.sept)

Tips finner du IKKE på diskusjonsforumet, men du kan foreslå deg selv eller andre som favoritter for å skaffe deg et psykologisk overtak! I diskusjonsforumet har websjefen lagt ut PM og bilde fra sisteposten.


 

RESULTATER FRA FESTVÅG, skrevet 7. september 2010 av Jakob Kalvig Skogan

Resultatene fra kveldens Saltenkarusell på Festvåg, den 11. og siste for året, finner du nå på resultatsidene. Dette var siste mulighet til å fikse på resultatet sitt før klubbmesterskapet neste uke, som også i år er en omvendt jaktstart basert på løpernes PRI (Per Rekkedal-Indeks. Denne beregnes forøvrig ikke lenger ut fra Pers resultater, men fra en avansert formel basert på de beste løperne i hvert løp).

Løypa fra dagens løp kan diskuteres til det kjedsommelige i diskusjonsforumet!


KM-RESULTATER, skrevet 7. september 2010 av Jakob Kalvig Skogan

Resultatene fra årets siste KM-helg finner du her: KM Natt, KM lang og KM Stafett


ÅRETS SISTE SALTENKARUSELL, skrevet 7.sept 2010, av Marit Johnsen

Siste Saltenkarusell arrangeres på Festvåg kartet. Samlingsplass blir et par km før selve Festvåg, se vedlagte kartutsnitt, hvor også parkeringsmuligheter er anmerket.

Parkeringsmulighetene er litt begrenset, så det anmodes om mest mulig felles kjøring. NB! Start kl 17.30.

Vel møtt.


INFORMASJON OM VAKTORDNINGEN, skrevet 3.sept 2010, av Morten Selnes

Styret har jobbet med en ny avtale for vaktordningen på Bodin, som blant annet skal føre til mindre arbeid for B&OI-medlemmene. Du kan lese mer om dette i diskusjonsforumet.


RESULTATER FRA NAURSTAD, skrevet 1. september 2010 av Jakob Kalvig Skogan

Resultatene fra gårsdagens løp på Naurstad er nå lagt ut på resultatsiden.


O-LØP PÅ TVERLANDET, skrevet 30. august av Jakob K. Skogan

Vi har fått følgende nyttig/spennende/hyggelig informasjon om morgendagens (31/8) orienteringsløp på Tverlandet:

Tirsdag er det o-løp på Tverlandet med oppmøte 1 km nedover veien mot Naurstad. Løpet går i nytt og ubrukt terreng østover mot Vågan. Terrenget består av tre ulike terrengtyper: Flate, diffuse myr og bekkedalsområder, lettløpte "Østfoldrabber" samt herlig Tverlandsgraps av god gammel sort! Og en ekstra gulerot, nemlig prestisjefylt premiering! De tre beste i de tre lengste løypene får turbestikk til en verdi av 100,-, samt premie til alle deltagere i de to korteste løypene.


GODE B&OI-RESULTATER I NM-ULTRALANG I SØRREISA, skrevet 28. august av Arild Hegreberg

NM-ultralang ble avviklet i Sørreisa underfine forhold. 4 løpere fra B&OI var med og resultatene var meget bra. Petter gjorde et kjempeløp og ble nr.6 i H17-18. Det er personlig rekord i Craft-cup. Han ble forøvrig nr.2 av 17-åringene. Jakob ble nr 37  i samme klasse. Gamlegutta, Carl Henrik og Arild, var begge godt fornøyd med å bli henholdsvis nr.17 og 34 i H21 der 70 stk stilte til start. Yngve Skogstad, opprinnelig fra Mo, ble nr. 3 i H19-20. resultater kan ses på: http://www.klubbinfo.no/nm-ultralang2010/index.html


VAKTLISTE HØSTEN 2010, skrevet 26.august 2010, av Åge Mohus

Vi må nok stå på litt til med vaktopplegget ved Bodin vgs. Ny ordning med redusert vakt­be­lastning er ikke på plass ennå. Last ned fil her.


KM-HELG 3-5. SEPTEMBER, skrevet 25.aug 2010 av Arild Hegreberg

Det nærmer seg årets andre store KM-helg med disiplinene natt, lang og stafett. Påmeldingsfristen er 28.august. Alle oppfordres selvsagt til å være med og melde seg på innen fristen. Felles overnatting på et stort velferdshus (tilhørende Statens vegvesen) like ved Umbukta. Overnatting og reise betales av klubben. Info om løpene: se www.nook.no


RESULTATER FRA RØVIKA, skrevet 25. aug 2010 av Jakob K. Skogan

Resultatene fra gårsdagens saltenkarusell i Røvika finner du nå på resultatsidene. Da nesten alle kart ble oppbrukt har jeg ikke nøyaktige km-tider, men det kommer en oppdatering om et par dager.

Det var 53 deltakere (fratrukket de 3 som løp både N-løypa og 2 km), noe som sannsynligvis er ny rekord for Saltenkarusell i Valnesfjord. Takk for flott oppmøte!

Hvis noen har noen meninger om løpet, eller veivalgsmuligheter, kan dere diskutere det i forumet.


SALTENKARUSELL 9 I RØVIKA, skrevet 24. aug 2010 av Jakob Kalvig Skogan

I dag (tirsdag) er det klart for nytt løp i saltenkarusellen, denne gang i Røvika mellom Valnesfjord og Fauske. Samlingsplass er ved ungdomssenteret, merket fra RV80. Saft til alle løpere på samlingsplass.

Løyper: 1,3 km (N), 1,8 km (C), ca 3 km (B), ca 4 km (A) og 6,3 km (A).

Terreng: Nederste del av terrenget består av ganske bratt skråli med en del gran (plantefelt) og myrer, men også noen områder med gammel, lettløpt bjørkeskog. Nært samlingsplass er det en del stier og traktorveier. Øvre del (gjelder de lengste løypene) er mer åpent, med mange små og store myrer og en del mindre bjørkeskog.

OBS: De siste årene har det har vært drevet en del tynning med hogstmaskin i plantefeltene som ikke er med på kartet, men det bør være rimelig greit å skille mellom integnede stier og skogsmaskinspor.

Kart: Synfart og digitalisert i 2004 av Jan Gaute Buvik. Ikke topp kvalitet, spesielt i enkelte områder, men fullt brukbart.

Vell møtt alle sammen!


PRODUKTINFORMASON/REKLAME FRA ORTOCARE, skrevet 24.august 2010, av Arne Kristian Nordhei

Vi har mottatt produktinfo/reklame fra Ortocare som jeg har lagt ut i diskusjonsforumet. Ta gjerne kontakt eller stikk innom Ortocare hvis du lurer på noe, og nevn at du kommer fra B&OI orientering. Butikkinfo får du også ved å klikke på o-skoen øverst på siden.

 


TRIST MELDING FRA BJERKVIK/MERÅKER, skrevet 21.august, skrevet av Arne Kristian Nordhei og Torkel Irgens

Ronja Ailin Pedersen fra Bjerkvik døde natt til fredag i en trafikkulykke ved Meråker. Flere i B&OI orientering kjente henne og hennes familie godt.

Ronja var med både på vårsamlinga i Levanger i mai, under WOC Tour i Trondheim og var påmeldt til Midt Norsk mesterskap nå i helga i Verdal. Der deltar også Håvard, Ingvild Wie (Mo) og Yngve Skogstad (fra Mo - løper for Frol - Levanger). De løp med sørgebånd i går, noe vi synes var flott gjort. Hele mesterskapet hadde 1 minutts stillhet for Ronja.

Bjerkvik IF har lagt ut minneord og kondolanseprotokoll på hjemmesiden sin, og B&OIs leder Torkel og NOOKs leder Lars har skrevet i protokollen.

Det var med dyp sorg vi mottok den tragiske meldingen om at Ronja Pedersen er omkommet. Som o-folk blir vi nesten som en familie. Vi har ingen å miste. Våre varmeste tanker går disse dagene til alle dere o-folk i Bjerkvik, og særlig dere nærmeste i Ronja sin familie. Vi er mange som vil savne det gode smilet til Ronja.

 

På vegne av oss o-folk i Bodø

B&OI orientering

v/Torkel Irgens


RESULTATER, skrevet 19. august 2010 av Jakob K. Skogan

Resultatlistene fra tirsdagens downhill ligger nå ute på resultatsidene.

I forumet kan du diskutere løyper og alt annet om løpet.

Oversikt over o-treninger 4 uker fremover for 13 år og eldre ligger under menyen "treninger". Alle oppfordres til å være med å bedre både egen o-teknikk og fysikk.


OVERNATTINGSHJELP TIL EN AUSTRALSK MEDORIENTERERER? skrevet 18.august, av Arne Kristian Nordhei

Se mail under; er det noen som kan hjelpe han med overnatting ei natt fra i dag til i morgen? Han kommer med fly i dag, og reiser til Lofoten i morgen. Ta gjerne kontakt vi websjef Arne Kristian hvis du har et godt forslag.

Dear Orienteering friends, I’m a Australian orienteering team member and employee with the national federation. I’ve just spent two amazing weeks in Trondheim for WOC2010. I have made some late plans to travel to Bodø and Lofoten Islands for some holidaying. Unfortunately the Youth Hostel is closed and there is no alternative inexpensive accommodation.

I was wondering if it is possible to stay in one of the associated club
houses? I fly to Bodø tomorrow night (Wednesday 18th) and am hoping to leave some gear in Bodo and travel to Lofoten with my bicycle and return about 5-6 days later.

Would anyone be able to help me?

Kind regards, Rob Preston
Manager, High Performance
Orienteering Australia
mobile +61403296516
mail:
rob_preston@hotmail.com


OPPSTART FOR "FART MED KART", skrevet 16.august 2010, av Martin Finstad

Første O-trening etter ferien er mandag 23. august. Info om oppmøtested kommer senere. MEN før det, nærmere bestemt i morgen tirsdag 17.8, starter de lokale O-løpene opp igjen.

Nybegynnerløypa på ca 2,2 km har START og MÅL på P-plassen på Rønvikfjellet (der vi parkerer når vi går stien opp til Keiservarden).

For dere foreldre og andre som søker litt ekstra utfordringer nå like etter ferien, går de to øvrige løypene "Downhill" ned fra toppen på Keiservarden.
Frammøte og parkering for disse er også på P-plassen, Rønvikfjellet.

Løype 1: Ca 4 km A/B -nivå, med noen få fysisk krevende strekk, mest "downhill", med litt "uphill", og med 15 poster. Løype 2: Ca 2,5 km B/C-nivå, fysisk mye lettere, "stort sett" nedoverbakke, med 9 poster

Det er ca 2,5km å gå til toppen av Keiservarden langs stien fra P-plassen.

Første start kl 18. Vel møtt!


VM-OPPDATERINGER, skrevet 16.august 2010, av Torkel og Arne Kristian

TV-sendingene fra Trondheim i helga var fantastiske, orientering har blitt en publikumssport (for spesielt interesserte). Fra Torkel fikk jeg følgende ord og bilder:

Hei, endelig hjemme etter 4 ukers ferie, med fantastike dager i Trondheim og et imponerende VM-arrangement. Jeg sender noen bilder fra arena i dag, ikke all verdens kvalitet, men viser noe av stemningen som i dag nesten var magisk. Regner med at TV bildene var strålende.  Vi ses på tirsdag.

Skrevet 13/8: Gårsdagen VM-innsats var fantastisk sett med norske øyne, og livesendingene kombinert med nettoppdateringer gjorde det hele svært publikumsvennlig.

Som dere kanskje har sett så ble det ingen suksess på sprinten for guttene og jentene våre for to dager siden under hovedløpet, selv om noen forbedret resultatet sitt. Håvard feks bommet skikkelig på en post,  og da var løpet
kjørt. Stor var gleden i Nordlandsleiren over at Matihilde Rundhaug vant D16.

I dag er det kretsstafett, i Stjørdal, samtidig som våre andre deltakere andre skal løpe her i Trondheim. Vanskelig å ta bilder da, men håper på gode resultat. Lørdag er det jaktstart for oss på WOC Tour + fellesstart fra de på
hovedløpet.


SOLID INNSATS AV HÅVARD OG ASK, skrevet 11.august 2010, av Torkel Irgens

Strålende innsats av både Håvard Irgens og Ask Kleist Godal under Hovedløpets første dag. Håvard ble nr 7 (delt) og Ask løp inn på en sterk 11.
plass. Begge var veldig fornøyd. Erland Kvisle (som bodde i Bodø i fjor) lå lenge an til å vinne H 14, men ble til slutt nr 2, 20 sek bak vinneren.

I eliteklassen fikk Petter Jakola en god 11 plass.


VM I TRONDHEIM, skrevet 10.august, av Arne Kristian Nordhei

HOVEDLØPET

Følg med på dagens langdistanse (Hovedløpet). Klasse H14 er godt i gang, og foreløpig har Håvard kommet inn til en 3djeplass, mens Ask foreløpig ligger på 6te. Ved å følge denne lenken kan du følge med i alle klassene.

VM i Trondheim er godt i gang, sprint ble løpt i helga. Løyper og veivalg ligger ute på VMs hjemmesider (evnt via opn.no). I går var det kvalifisering for Mellomdistanse hvor de norske gjorde det veldig bra, så det blir spennende å følge med denne uka.

Men VM er også en stor publikumsfest (ser dere noen kjente fjes i artikkelen?), hvor altså flere B&OI-familier er med. Barnas VM-verden er et av flere arrangement. Bildet av Hedda og Lene under er tatt av Torkel, og han har lovt flere bilder.

[mangler nyheter fra 30.juni til 10.august]

SALTENKARUSELL 7, HEGGMOEN, skrevet 30. juni 2010 av Jakob Kalvig Skogan
Resultatene finner du nå på resultatsiden.

Vårsesongens siste Saltenkarusell ble avviklet fra Heggmoen i kveld. Antall deltakere var nok påvirket av at flere har startet ferien. Været var strålende og opptil flere tok seg et par svømmetak etter innkomst.

Lille Anna Elisabeth (bildet) var yngste deltaker og stempler her konsentrert inn på målposten. Tekst og foto: Marit Johnsen. 


O-FESTIVALEN 2010, skrevet 28.juni 2010, av Jakob K Skogan
I helga ble det arrangert v-cup i orientering på Raufoss i forbindelse med O-festivalen. NRK sendte løpet direkte på NRK2, og sendingen ligger nå ute på NRKs nett-tv. Den er sagt av flere å være den beste o-sendingen noen sinne og er helt klart verd en titt. Linkene til klippene finner du i forumet, hvor du også kan si din mening om sendingen.


Resultatene er nå lagt ut.
På tirsdag er det ny Saltenkarusell, denne gang i Fridalen i Valnesfjord. Løpet er merket i terminlista som "lang", og løypene blir derfor 25-35% lengre enn vanlig.
Hvis været er ok blir det grilling på samlingsplass etter løpet. Mer info på forumet.


PÅMELDING TIL NNM, skrevet 17/6-10, av Arne Kristian Nordhei
Nå er det bare noen få dager igjen til påmeldingsfristen for årets NNM går ut. Gå inn på NNM 2010 sine hjemmesider og meld deg på hvis du ikke allerede har gjort det. Hvis du trenger hjelp kan du ta kontakt med Arne Kristian Nordhei. B&OI orientering setter opp buss til Bjerkvik (utgifter dekkes av klubben). For å få plass på denne må man gi beskjed til klubbens leder, Torkel Irgens. Den begynner å bli full. For mer info om overnatting med mer, les i forumet.


O-TRENING I DAG, skrevet 17.juni, av Arild Hegreberg
O-treninga på Straumøya er dessverre avlyst. Det kan være aktuelt å sette den opp senere. Et o-teknisk treningsalternativ er ukas løype. Løypa kan lastes ned fra www.geograf.weebly.com


RESULTATLISTE, 2-MANNSTAFETT, skrevet 16.juni 2010 av Jakob Kalvig Skogan
Resultatlisten finner dere nå på resultatsidene. Pga gaflingen er det vanskelig å sammenligne strekktider. Diskuter gjerne i forumet.
 


REKRUTTSAMLING PÅ KJERRINGØY, skrevet 15. juni 2010 av Jakob K. Skogan og Anders Kure
Kjerringøy siste helg i mai var stedet: 10 tøffe og spreke rekrutter gjorde bing-o, bush-o, ideal-o, brettet kart og tok kompassretning, lærte mye nyttig. Stor takk til ungdommene Petter, Jakob og Mari for opplegg på samlinga. Flere og flere 10-12åringer dukker nå opp i den kule klubbtrøya!
Nå ligger det flere flotte bilder ute fra samlingen. Se her. (red. Jakob)
På bildet: Trygve og Marius ved post på Låter (klikk på bildet for høyere oppløsning). 


KM-HELG 11-13.JUNI, skrevet 10.juni 2010, av Arne Kristian Nordhei, endret av Jakob Kalvig Skogan
KM Mellomdistanse, søndag:
Resultatlister: pdf, html
Startlister: klassevis startliste , klubbvis startliste

Lørdag: I dag ble KM Ultralang avviklet med samlingsplass i Kålhuskrysset. Arild hadde lagt gode, tradisjonelle løyper med få poster og lange, løpbare strekk med flere veivalgsmuligheter, men også noen kortstrekk. Når værgudene også spilte på lag ble det et flott arrangement. Resultatlistene finner dere under:
Resultatlister for KM Ultralang: pdf, html
KM Sprint ble avviklet i fantastisk vær i Straumen i kveld. IL SISO sørget for et godt arrangement, og med flotte løyper ble løpet perfekt. Resultatlistene og startlister for Ultralang på lørdag ligger nå ute under.
Startlister, Ultralang, Lørdag: klassevis , klubbvis
Resultatlister Sprint Fredag: pdf , html
Startlister til KM Sprint: Startliste per klasse , Startliste per klubb

Så var det klart for årets første KM-helg: sprint (SISO), ultralang/Saltendilten (B&OI) og mellomdistanse (B&OI). Innbydelsen. Følg med på kretsens hjemmesider, og les diskusjonsforumet vårt. Lykke til.


TRENING ONSDAG 9.juni, skrevet av Arild Hegreberg 
Legg merke til at treningsplanen for denne uka  avviker litt fra normalen.  Det blir 1 time rolig o-teknisk trening i morgen i Hopen. Torsdag blir det ikke fellestrening.


BILDER fra Ospenesfjellet/Heggmoen, skrevet 9/6-10, av Arne Kristian Nordhei
Mens vi venter på resultatene kan du kikke på noen bilder. Ligger i diskusjonsforumet.
Resultatene er nå kommet ut på resultatsidene (red. Jakob K. Skogan).


PÅMELDING TIL KM (OG NNM), skrevet 4.juni 2010, av Arne Kristian Nordhei
KM
Helga 11-12-13.juni arrangeres det KM i Bodø/Salten. INNBYDELSE. Det er sprint fredag (SISO), ultralang (Saltendilten) lørdag og mellomlang søndag. Selv om løpene arrangeres lokalt må også vi i arrangørklubben melde oss på innen fristen: 8.juni kl 23:59. Meld deg på her. Etteranmeldingsgebyr er 50 kroner pr løp. Oppfordring fra løpsleder Tore Jakola: Oppfordrer alle de som ikke skal være med å arrangere, til å bli med på løp. Det er ikke mer skummelt å løpe KM løp enn tirsdagsløp. Klasser for alle. Er noen i tvil om hvilken klasse de skal løpe i, kan de kontakte meg 971 99184.
NNM
NNM arrangeres i år i første helga av juli, i Bjerkvik. Leder Torkel Irgens etterlyser tilbakemeldinger angående felles busstur. Gi tilbakemelding på forumet, eller på neste tirsdagsløp hvor det lages en stand, eller ta kontakt direkte med Torkel.
Arrangørklubben har hatt problemer med påmeldingssystemet, men alt skal nå være oppe og gå i Palisoft. Les mer på forumet, eller på NNMs hjemmeside. Påmeldingen skal være oppe og gå nå 4.juni.
Fra leder Torkel: Siden vi tilsammen gjør en så flott dugnadsinnsats med vakttjensten på Bodin, har det lenge vært en høy prioritet at klubben dekker både reise og opphold til NNM. Målet må være å fylle en buss, og følge opp den veldig gode sportslige innsatsen vi hadde i fjor.
NORDLANDSCUPEN, skrevet torsdag 3. juni 2010, av Lars Reitan
Ledertrøyer i klassene D/H11-12, 13-14 og 15-16
Oppdatert poengoversikt er lagt ut på www.nook.no. Ledertrøyene deles ut i forkant av KM sprint 11. juni.


O-trening torsdag 3.juni, skrevet av Arild Hegreberg
O-treninga flyttes. Oppmøte ved Kvalvåg (p.plass ved start malmvegen)  kl.19. Oppvarming oppover malmvegen ca 2.3km og 170m stigning. O-løype på drøyt 3km som intervalltrening i flott o-terreng.
SALTENKARUSELL 5, VATNLIA, skrevet 1. juni 2010, av Jakob Kalvig Skogan
I kveld ble Saltenkarusell 5 avviklet i strålende solskinn i Vatnlia. Samlingsplass var på veien opp til det gamle steinbruddet, og Åge Mohus hadde lagt varierte løyper som vekslet mellom utfordrende finorientering og veivalgstrekk i lia, til lettløpte strekk på myrplatået nord for samlingsplass, hvor Bendik og Lars sørget for et flott og ryddig arrangement.
Resultatene ligger nå ute på resultatsidene.
På samlingsplass i Hopen forrige uke ble det gjenglemt en blå Craft-jakke. Det var ingen som dro kjensel på den da Lars tok den med i dag. Er det din, eller vet du hvem det er sin? Ta kontakt med Lars Reitan, tlf 93480058. Se bildet under.
En liten ting til slutt til alle som skal arrangere løp: Sørg for at også de som bryter/blir disket legger brikken på tidtakerenheten. Tidtakerprogrammet luker selv ut de som er disket/brutt, men da må brikken være registrert. På forhånd takk.


Websjefen har via mail fått forståelsen for at "Ukas løype" igjen skal være tilgjengelig for klubbens medlemmer, foreløpig som en prøveordning. Ukas løype er Berg Geomatics (Håvard Bergs) oppdragsløype for forsvaret. Løypa står ute 1 uke etter dato angitt på kartet, og løypa kan lastes ned som pdf-fil på Berg Geomatics hjemmeside. Ukas løypa (7 dager fra 26.mai) er fra Idrettsplassen på Løding. Lykke til.


INFOSKJEMA OM O-LØPERE, skrevet 23. mai 2010, flyttet øverst 26. mai 2010, av Jakob Kalvig Skogan
En god del av dere har fått denne beskjeden via e-post, men til dere som ikke har fått den kommer den nå her:
Ved å klikke her får du opp et skjema som jeg ønsker at du fyller ut med informasjon om deg selv og eventuelt andre i familien og sender tilbake til meg. Les mer om bakgrunnen her.


Tirsdag 25. mai arrangerte Heidi Mørkved, Anita Eriksen og Anne Gunn Dreyer Saltenkarusell 4. Gode løyper i et tildels vanskelig terreng rundt lysløypa i Hopen kan vi takke Heidi for, mens Anita og Anne Gunn sørget for et flott arrangement og gode kaker! Gi skryt her.
Resultatene finner du nå på resultatsidene.


PINSELØPENE, skrevet 23.mai 2010, av Jakob K Skogan
På Kongsberg foregår i helga det tradisjonelle Pinseløpet på Kongsberg hvor B&OI har to løpere med; Håvard og Torkel Irgens.
Det er tre løp og etter to av dem har Håvard allerede skaffet seg to av to mulige medaljer. I går tok han sølv på 3,2 km med tiden 22:14, 42 sekunder bak vinneren, mens han på dagens 3,5 km jaktstart sprang seg opp og tok seieren med 7 sekunder på tiden 25:31.
Gratulerer så mye til Håvard og lykke til på 3,2 km i morgen!
Pinseløpets hjemmeside kan de som vil følge med på liveoppdatering fra det avsluttende løpet i morgen.
 
RESULTATER FRA SALTENKARUSELL 3, skrevet 21. mai 2010, av Jakob K. Skogan
Pga. eksamen for undertegnede onsdag tok det litt tid, men nå ligger resultatene fra tirsdagens løp i Mørkvedbukta ute på resultatsidene.
Det var et flott løp med stor fart (kanskje vell stor for enkelte?) i gråværet i Mørkvedbukta. Har du noe å si og mene om løpet? I diskusjonsforumet kan alle slenge med leppa.
DET RØRER SEG I O-GRUPPA, skrevet 19.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
De fleste av oss møtes hver tirsdag til løp, noen også på fellestreningene. Men også andre steder er det stor aktivitet. Det meldes om hundrevis av turorienterere ute i skogen. ANs fotokonkurranse er også godt i gang, turorienterere har allerede begynt å legge ut bilder fra turene sine.
I tillegg sparkes Skolesprinten i disse dager igang, med et stort opplegg.
Rekrutteringsutvalget satser i år, og om ikke lenge er det tur til Kjerringøy. Godt jobbet!


MELD DEG PÅ KM! skrevet 19.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
Resultatene fra i går er forsinket pga matte-eksamen, og forberedelser til denne. Resultatene kommer når eksamen er ferdig.
I mellomtiden kan vi melde oss på KM! Husk at selv om løpene arrangeres lokalt så kreves det forhåndspåmelding. Legg merke til at KM Ultralang også har status som Saltendilt i år.
·         innbydelse
·         påmelding


NYHETSARKIV, skrevet 19.mai 2010, av websjef Arne Kristian Nordhei


Hjemmesiden vår inneholder en god del informasjon, både av nytteverdi og historisk verdi. Mye av dette ligger i eller lenket til i Lagshåndboka. Nyheter som legges ut her på forsiden av hjemmesiden flyttes fortløpende over til nyhetsarkivet, og deretter lagres de mer permanent i online-BOM. Websjefen er ikke veldig imponert over den logiske oppbyggingen av hjemmesiden, og det er mulig det kommer en liten omorganisering i løpet av året (for å gi bedre oversikt).
Før i tiden kom BOM ut to til tre ganger i året i papirformat. Nå er alt elektronisk, men det er fremdeles behov for årsoppsummeringer/kavalkader. I fjor forsøkte vi oss med en julekalender med ny nyhet hver dag i desember. I 2010 satser informasjonsutvalget på en sterkt utvidet utgave av denne; en Årskavalkade rett og slett. Jeg håper flere stiller opp og kommer med noen bidrag. I tillegg vil det komme en mer konkurransepreget julekalender.
Diskuter gjerne dataalderen vs før i tiden i diskusjonsforumet. Jeg maser mye om forumet, men jeg vet at det er mange flere lesere enn det er skribenter.


DAGENS SALTENKARUSELL FLYTTET, 18.MAI 2010, skrevet av Arne Kristian Nordhei
I forrige uke tok løypelegger og løpsleder avgjørelse om at SK 18.mai måtte flyttes pga for mye snø i marka. Løypet arrangeres i stedet for i Mørkvedbukta. Start fra klokken 18:00. Vi ses.


O-treninger, av Arild Hegreberg
Nå ser det endelig ut til å bli bart i marka. Oversikt over o-treninger fremover ligger under "treninger"


NM SPRINT I LEVANGER, skrevet 14.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
De fleste er vel innom opn.no jevnlig, og er oppdaterte om at NM i sprint i disse dager arrangeres i Levanger.
Arrangørklubben har lagt ut GPS-trackingen på youtube, og det er moro. H21 og D21.


O-trening uke 19, av Arild Hegreberg
Det blir ikke o-trening denne uka pga langhelg og ungdomssamling i Levanger


TURORIENTERING PÅ RADIO I MORGEN TIDLIG, skrevet 11.mai, av Lisbeth Lunde
Innslaget fra pakkinga kommer imorgen 12.mai kl.07.15 og engang mellom 11 og 13. NRK Nordland.


SALTENKARUSELL NR 2 - 2010, RØNVIKFJELLET TIRS 11.MAI, skrevet 10.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
I morgen er det endelig klart for Saltenkarusell i Bodømarka. Det er start fra Turisthytta fra klokken 18.00. Diskuter forventinger og løypa i diskusjonsforumet.
Resultater ligger nå ute på resultatsiden (red. Jakob).


FOTOKONKURRANSE TURORIENTERING/AVISA NORDLAND, skrevet 10.mai 2010, av websjef Arne Kristian Nordhei
Mange av våre medlemmer har i dag fått mail angående fotokonkurranse for turorienteringen i Avisa Nordland. Turorienteringsutvalget, informasjonsutvalget og Avisa Nordland har noen uker diskutert og laget et opplegg rundt dette, og vi kan nå presentere opplegget. Vi håper at så mange som mulig av våre medlemmer støtter opp om prosjektet for å lage litt blest om dette. For å komme til fotokonkurransen må du klikke på AN-logoen øverst på siden. Les mer her.


SALTENSPRINTEN NR 2 FRA BODØSJØEN 8.MAI, skrevet 7.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
 Dagen i dag, fredag, er nydelig, med sol fra skyfri himmel og noen varmegrader. Morgendagen blir kanskje ikke like fin, men det blir o-løp :) Les mer i diskusjonsforumet om hvordan du kommer deg til samlingsplass.
Resutatene ligger ute nå (red. Jakob).


TVERLANDET O-GRUPPE, skrevet 6.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
O-gruppa på Tverlandet har fått egen hjemmeside, og her står det å lese om turorientering og annen aktivitet. Ta en titt.


DIVERSE TING, skrevet 5.mai 2010, av Arne Kristian Nordhei
PAKKEDUGNAD mandag 10.mai. (turorientering)
Suksess for FART MED KART. (rekrutt)
Husk det utsatte saltensprint-løpet, arrangeres lørdag 8.mai, 11:00.
NNM-innbydelse
O-forbundet med samarbeid med Norske Vandrerhjem.


SALTENSPRINT 3, SALTSTRAUMEN, 04.05.2010 av Jakob Kalvig Skogan
Tirsdag ble årets andre saltensprint arrangert i Saltstraumen. Edwin Berg var løypelegger og hadde langt flotte løyper i finværet. Resultatene ligger nå ute.
Noen, inkludert undertegnede, mente riktignok at det var noe galt med ekvidistansen på kartet. Hva mener du? Diskuter i diskusjonsforumet.


O-trening  uke 18, av Arild Hegreberg
Barmark er fortsatt mangelvare i Bodø, men denne uka starter vi med o-trening på onsdag og torsdag.
onsdag 5.mai: løpstrening fra Ausvika. Der er det bart. Ikke o-teknisk trening.
torsdag 6.mai: o-teknisk trening på Rønvikfjellet. Oppmøte ved Rønvik skole.
Begge treningene kl.19.00
Program for treningene i mai og juni legges ut om kort tid


AVISA NORDLAND - ENDELIG HELG, skrevet 3.mai 2010, av Marit Lunde
Avisa Nordland setter fokus på distriktes spreke prester, og to av dem er våre.


 
RESULTATER FRA REIPÅ, skrevet 2.mai 2010, av Jakob Kalvig Skogan
Resultater fra Saltenkarusell 1  på Reipå ligger nå ute på kretsens hjemmeside.
Noen som savner utstyr/klær? Se diskusjonsforumet.


SALTENKARUSELL nr 1 i Meløy, skrevet 28.april 2010, av Arne K Nordhei
Detaljerte opplysninger om samlingsplass etc ligger nå ute i diskusjonsforumet vårt. På NOOK sine nettsider finnes også opplysninger om vårsamlingen.


SALTENSPRINTEN NR 2, 27.april 2010, av Arne Kristian Nordhei
NY DATO: SALTENSPRINTEN I BODØSJØEN ER FLYTTET TIL LØRDAG 8.MAI. START FRA KLOKKEN 11:00.
AVLYSNING.
SNØEN LIGGER TJUKK I LØYPA (MÅLT 5-7 CM), OG DET ER DERFOR IKKE SPORTSLIG FORSVARLIG Å ARRANGERE KONKURRANSE I DAG.
LØPET UTSETTES TIL EN ANNEN DAG, SANNSYNLIGVIS EN HELG I MAI. Vi kunne sikkert arrangert som treningsløp uten resultatliste, men terrenget i Bodøsjøen er variert og fullt av detaljer, så da ville vi ikke fått utnyttet dette fine området.
I morgen 27.april er det klart for årets andre sprintløp. Løypene er lagt i skogen som ligger mellom friluftsmuseumet i Bodøsjøen og Bodøsjøen borettslag. Parkering er ved Bodøsjøen skole (se kart i diskusjonsforumet), og det tar ca 3 minutter å gå til samlingsplass (ved fotballbanen i borettslaget). Veien er merket.
Mer info om løpet og forholdene er gitt i diskusjonsforumet. Vi er dessverre bare to som arrangerer løpet, så hvis noen har ei ledig hand å gi når ting er litt hektisk blir vi sikkert glade.


PANGSTART FOR REKRUTTERINGSUTVALGET, 23.april 2010, av Lars Reitan
Pangstart for 22 O-rekrutter på første trening for O-rekruttene. O-trening
for 10-12 og foreldre fortsetter hver mandag fra Bjørndalslisletta kl 18-19.
Vi har plass til flere, det er bare å møte opp! Last ned bildet i full oppløsning her.


TRENINGSSAMLING FOR UNGDOM 1.MAI-HELGA
Nordland o-krets arrangerer ungdomssamling (13 år og eldre) 30.4-2.5 på Reipå. Påmelding til Marit Johnsen innen 25.april. Informasjon om samlinga på www.nook.no


RESULTATER FRA SALTENSPRINT 1, av Jakob Kalvig Skogan
Tredje versjon av resultatene fra løpet på Skaug er nå lagt ut. Siste oppdatering er at en løper som ikke var kommet med på forrige liste nå er lagt inn.


Torsdag 22.april kl.18-22 blir det et enkelt kurs i praktisk løypelegging og bruk av OCAD. Påmelding pr. sms (91816478) eller e-mail til Arild innen tirsdag 20.4. Kurslokalet blir trolig på Bodin vgs. De som kan tar med egen PC.


SALTENSPRINT 1 - SKAUG GRENDEHUS, 20.april 2010 av Jakob Kalvig Skogan
Edit (av websjefen): Diskuter løypa i disukusjonsforumet og/eller på facebook!
Tirsdag ble det første lokale o-løpet i Salten i år arrangert ved grendehuset på Skaug. Løpet ble avviklet i flott vær og 5-6 grader på termostaten. Altså perfekt o-vær.
Løypa var forholdsvis rask og enkel, slik åpningsløp bør være, og jeg tror de fleste fikk en fin start på 2010-sesongen.
Ifølge listene stilte 66 personer til start. Dette tallet er ikke helt korrekt, siden noen løp både kort- og langløypa og derfor har blitt telt to ganger, men det var iallfall minst 50 deltakere. Det var så mange at det nesten ble parkeringstrøbbel(!).

 


SESONGSTART, april 2010 av Arne Kristian Nordhei

I morgen er vi i gang igjen. For undertegnede blir det utfordrende nok å gjennomføre en sprint, det blir en blanding av å grue og glede seg. For andre som har vært flinke å trene i vinter blir det nok en utelukkende positiv opplevelse. Uansett, det skal bli godt å komme i gang igjen. Vi møtes ved Skaug Grendehus. Les i diskusjonforumet for beskrivelse av kart og forhold.

Vedlagt finner dere litt lesestoff. Rapport fra klubbutviklingsmøtet 12.april (wordfil). Her ser jeg  det etterlyses egen facebook-gruppe, men den finnes allerede. Kanskje  skal vi bli flinkere til å bruke den.


FERDIG TERMINLISTE FOR 2010, april 2010, av Arild Hegreberg

Nå ligger ferdig terminliste ute på hjemmesidene, og resultatsiden ligger klar til å bli oppdatert med strekktider og resultater. Skriv mail til Arne Kristian om du ser noen feil, eller vil tipse om løp som kan legges ut i tabellene.


O-trening 13.april 2010, av Arild Hegreberg

Det er fortsatt vanskelige forhold for o-trening i terrenget. Trening med joggesko kl.19-20 fra Mørkvedmarka skole. Vi skygger unna asfalt så mye som mulig og løper Gammelveien mot Mørkvedodden. Ingen innetrening.


KLUBBKVELD I DAG, 12.APRIL 2010, av leder Torkel Irgens

Hei, det er vår i luften, snøen smelter og vi nærmer oss en ny spennede o-seong. Som tidligere annonsert, inviteres alle medlemmer til en klubbkveld for B&OI orientering førstkommende mandag 12. april kl 19-22 på Bodin vdg.

Vi får bl a besøk av Kristian Ruud fra Norges orienteringsforbund som vil følge opp tema fra klubbkvelden i fjor høst. Vi vil presentere høydepukter og satsningområder for kommende sesong, jfr terminlista som allerede er lagt ut på hjemmesida. Og vi får en grundig info om klubbens satsning på rekruttering.

I tillegg blir det tid til litt mat (gjett hva?). Meld deg på til famirg@online.no og fortell at du kommer. I tillegg blir det kanskje en overraskelse!? Vi sees,

Skal dette blir en flott kveld, er det viktig at DU kommer.

Hilsen Torkel Irgens, Leder i B&OI orientering


KRETSENS VÅRSAMLING, NOOK

På Nordland orienteringskrets sine nettsider ligger innbydelse til årets vårsamling ute. Sitat; Med dette inviterer Nordland O-krets i samarbeid med klubbene til treningssamling i nydelig, og forhåpentligvis snøfritt terreng i ytre strøk av Salten. Her vil vi besøke flere spennende terrengområder med gode kart. Målsetting: Barmarkstrening og tilvenning, innøving av o-tekniske ferdigheter, bruk av GPS. Program kan hentes fra kretsens sider. (wordfil)


LØPSTRØYER ANKOMMET, 8.april 2010, av Geir Moen.

Løpstrøyene har kommet! Det skal vel være klubbutviklingskveld mandag 12 april? De som har bestilt løpstrøyer kan få de der.


POSTKODER/ENHETER 2010, av Carl B Bjørseth

Til alle løypeleggere og løpsledere, sjekk i Lagshåndboken vår. Legg også merke til regler for bruk av utstyr, dette er svært viktig for at systemet skal fungere. Lykke til!


VAKTLISTE VÅREN 2010, 6.april, av Åge Mohus

Klikk her eller her.

 


O-trening 6.april 2010, av Arild Hegreberg

O-trening i Geitvågen utsettes pga vinterlige forhold. Istedenfor blir det gate o-løp fra Saltvern skole kl.19. Oppmøte ved gymsalen.


TERMINLISTER, FART MED KART OG POSTKODER, 26.mars 2010, Arne K Nordhei

Terminlister lokalt (pdf)

Terminlister Salten (pdf)

Fart med kart (doc)

Postkoder, viktig for dem som skal være løypeleggere (foreløpig lenke til forumet)

Nettsidene skal bli skikkelig oppdatert med disse opplysningene når websjefen får bedre tid. Det kommer...

I neste uke legges det ut ny vaktliste.


ÅRSMØTET ALLIANSELAGET, 25.mars 2010 av Arne Kristian Nordhei

I kveld er det årsmøte, alle som vil er velkomne. Klokken 19:00 i klubbhuset i Tennisveien.


O-trening 23.mars 2010, av Arild Hegreberg

Pga svært så vinterlige forhold blir det ski-o (kart-husk). Start fra løypekryss 1km fra Bjørndalslisletta kl.19.15.


TIRSDAG 9.MARS: GATE-OLØP, av Marit Johnsen

Tirsdag 9.mars blir det Gate o-løp fra gymsalen Mørkvedmarka skole kl 19.00. EKT, så husk brikke. Løypelengder 4,9 og 2,5 km. Passer for alle fra 10-100 år.
Etterpå blir det innetrening med styrke og ballspill.


TEMA: KLUBBUTVIKLING, av leder Torkel Irgens

Det blir klubbutviklingskveld for B&OI orientering mandag 12. april. Mer info om klokkeslett, sted og innhold kommer. Men sett av kvelden. Kristian Ruud fra o-forbundet kommer.


O-trening 2.mars, av Arild Hegreberg

Det blir o-tekniske utfordringer på dagens innetrening. Håper mange kommer. Ta gjerne med egen penn.


SALTENDILTEN 2010 (-2011-2012-.....-2054-2055-???), av websjef Arne K Nordhei

Hva skjer med Saltendilten? Legges den ned? Skal den endres? Hvem er den for? Les og diskuter i forumet!!! Grøss og gru, eller rått og herlig?


SAMMENLAGTRESULTATER 2009

2010-sesongen begynner å nærme seg, terminlista begynner å ta form, men i stedet for å kikke framover velger vi i B&OI å ta en liten kikk på fjoråret. Vi har gleden av å presentere sammenlagtresultatene for SALTENKARUSELLEN 2009 og SALTENSPRINTEN 2009. Begge linker til excel-filer.

Ta også en kikk i diskusjonsforumet. Her diskuteres det VM i Trondheim, O-CAD-kurs, og terminlister.


 

REFERAT FRA STYREMØTE FEBRUAR 2010, 22.feb, av leder Torkel Irgens

Hent referatet her (wordfil).


OCAD-kurs, av Arild Hegreberg

Hvem er interessert i OCAD-kurs ? Viktig å få ei foreløpig tilbakemelding. Mer omtale på forumet.


Treningsløp tirsdag 23.2. kl 1900, fra Saltvern skole

Oppmøte ved parkeringsplass\gymsal. Løype på 4.8 og 2.2km. EKT. Løpet blir god trening for alle (10-100). Siden det ikke er skirenn denne gangen oppfordres også skiløperne til å være med.

Etter løpet ca kl 2000: Sosial samling hos Lars i Rønvikveien 8.

Tema: Sosial moro i forbindelse med Vårsamling, KM og Rekruttsamling 2010


VM-FEST I TRONDHEIM I AUGUST, 2.feb 2010, av leder Torkel Irgens

I år skal VM i orientering foregå i Trondheim i begynnelsen av august. Dette blir en stor happening! Kanskje også for B&OIs medlemmer? Les mer og gi tilbakemelding i forumet.

O-TRENING tirsdag 2.februar, av Arild Hegreberg

Gate o-løpet som måtte utgå sist, arrangeres denne gangen. Litt glatt men ellers fine forhold. 


LØPSTRØYER - BESTILLING, 1.feb 2010, av Geir Moen

De som ønsker løpstrøye til kommende O-sesong må bestille nå (pga av lang leveringstid). Bindende bestilling sendes geir.moen@fastlinje.no, innen 10 februar, ta også med størrelse. Pris vil bli ca 600 kr (med forbehold om antall bestilte trøyer). Det er små størrelser.

Brukererfaring (Arne Kristian Nordhei): husk at størrelsene er litt små. I det vanlige liv bruker jeg stort sett medium, men medium var altfor lite her. Large bruker jeg, så det gir deg kanskje et tips hva du bør ha?


O-TRENING tirsdag 26.januar, av Arild Hegreberg

Det forventes mange såpeglatte veier i kveld pga regn. Gate-o-løpet utsettes til neste tirsdag. Utetrening kl.19: Vi løper der det er mulig. Innetrening som vanlig fra kl.20.


KORT REFERAT FRA ÅRSMØTET, av Arne K Nordhei, 26.januar 2010

 

Drøyt 20 personer møtte opp til årets Årsmøte i o-gruppa. Styret med utvalg la fram en meget ryddig og god Årsmelding, og kunne melde om et meget godt resultat. Økonomisk ble 2009 et gullår, med et solid overskudd etter Midnattsolgaloppen. Referat fra Årsmøtet kommer om noen dager, men vi kan allerede nå melde om at det nye styret blant annet vil vurdere vaktsittingen. I tillegg har Rekrutteringsutvalget gjennoppstått, med Lars Reitan som leder. Idrettsutvalget har også mange spennende planer for kommende sesong.

 

Ny leder er Torkel Irgens, og med seg i styret får han Morten Selnes, Ingunn Jakola og Jan Prytz. Tur-o utvalget får ny leder, Marit Lunde. Torkel Irgens takket for tillitten, og holdt en tale for de som de siste årene har markert seg med solid innsats for å gjøre o-gruppa til det den er. Heder og gavekort ble gitt til Mathias Kristiansen, Frode Ikdahl og avtroppende leder Per Rekkedal. Sistnevnte takket rørt, og sa at han begynner å føle seg litt gammel. Men vi skulle bare pass oss, nå får han tid til å trene mer.

 

Og til slutt; betal kontingenten, så slipper Frode arbeidet med å purre.