BOM.no

 

Medlemsblad for

B&OI - Orientering

NYHETSARKIV 2006
bodo-orientering.no

av Arne Kristian Nordhei.
13.mars 2006. nyhet-020

 
Nyhetene på forsiden av hjemmesiden til B&OI orientering flyttes etter hvert som de blir gamle over til nyhetsarkivet.

Alle 2006-nyheten er nå samlet i online-BOM som en historisk oversikt.

-gamle nyheter 2006.

Årsmøtet 2006. 13.desember 2006, av Arne Kristian Nordhei

Informasjon om tid og sted er dessverre ikke kommet med i papirutgaven av BOM. Sted: Klubbhuset. Tid: 29.januar 2007 klokken 18:30. Les mer i online-BOM og papir-BOM. Husk også medlemsmøtet 9.jaunuar.


BOM julenummer. 13.desember, av Arne Kristian Nordhei

BOM er nå ferdig, og er på vei ut til medlemmene. I første omgang prøver vi å levere personlig (noen utvalgte får noen nummer hver). Resten sendes i posten og bør kommer før jul. Dette er nok tidenes tykkeste medlemsblad på hele 64 sider. Bildene inne i BOM ble dessverre litt kornete, noe har klusset seg i trykkingen. Etterhvert vil også mesteparten legges ut i online-BOM.


Web-statistikk 2006. 13.desember 2006, av Arne Kristian Nordhei

Hjemmesiden vår har et greit besøk. I tabellen under ser du gjennomsnittlig antall besøk pr dag hver måned siden oppstarten i august. Vinteren er ikke sesong, og besøkstallene har naturlig gått ned i november og desember. 

Måned Hjemmesiden online-BOM Diskusjonsforum
august 56 9 -
september 57 13 -
oktober 65 10 21
november 47 5 12
desember 38 6 11

Romjuls-gate-o-løpet 2006. 5.desember 2006, av Arne Kristian Nordhei

BOM settes i disse dager sammen, og sendes snart i trykken, men vi kan allerede nå røpe at det også i år blir gate-o-løp i romjula. Leif Magne Eggestad er også i år arrangør. Fredag 29.desember klokken 18:00. Sted: Bodin videregående skole.


Om å legge ut beskjeder når websjefen er borte. 29.november 2006, av Arne Kristian Nordhei

Jeg vil oppfordre alle til å legge ut beskjeder i diskusjonsforumet vårt. Websjefen kan ha travle dager og er ikke bestandig tilgjengelig året gjennom. Gjør det derfor til en vane og legg ut info i forumet. Det er mange nyheter under som burde vært lagt ut der. Og husk fristen for å levere stoff til BOM. Send bidrag på mail, om ikke lenge sendes medlemsbladet til trykking.


Miljøkveld for ungdom 10-14. 29.november 2006, av Lars Reitan

Sted: Rønvikveien 8. Tid: 3.desember klokken 18-20. Del 1 er ute, gateoløp. Del 2 er inne med mat og spill. En mail med mer info er sendt ut. Lars vil ha beskjed om hvem som kommer, tlf 93480058.


Ekstra løpetrening for voksne på torsdager. 29.november 2006, av Anders Kure

Lars Reitan tar initiativet til en treningsgruppe på torsdager. Møt klokka 20 i lyskrysset i Rønvika (Rønvikveien - Kirkevein). Lars kommer, Nils kommer, Håvard kommer, Tore kommer - kommer du? Hvorfor trene? gøy og sunt! OG: det kan bli stafettlag til Jukolakavlen i Finland til sommeren.


BOM - Julenummer 2006. 7.november 2006, av Arne Kristian Nordhei

Jeg trenger frivillige skribenter til årets BOM. Det kan være hva som helst; bilder, en oppsummering fra årets sesong, noe artig du har opplevd, et reisebrev, en mening, en spøkelseshistorie - du bestemmer selv, og du er garantert å komme med i BOM så lenge det er passe orienteringsrelatert. Frist er: tirsdag 5.desember, men gjerne før. Send bidraget ditt på mail (helst skrevet i word); nordheia@sensewave.com. La oss sammen gjøre årets BOM til tidenes beste BOM. mvh redaktør-AK.


Ny joggesti i Mørkvedlia Idrettspark. 14.november, av Arne Kristian Nordhei

Det er laget en ny joggesti rundt Mørkvedlia Idrettspark. Vi har fått tilsendt kart og informasjon fra Torgeir Limstrand. Les mer her.


Alle o-kart i Nordland på plass. 14.november, av Arne Kristian Nordhei

Nyhet hentet fra opn.no: Etter iherdig innsats fra vår egen Håvard Berg er alle o-kart fra Nordland på plass i o-forbundets kartregister. Les mer på opn.no.


Tusen takk. 10.november 2006, av Mathias Kristiansen

Takk til alle i o-gruppa som møtte fram i Mørkvedhallen 3.november på Turoavslutningen. Vi registrerte 250 frammøtte inkludert våre egne medlemmer. Turoutvalget er særdeles fornøyd med arrangementet. Både kaffesalget, loddsalget m.m. gikk som smurt. Netto inntekt ble på ca 17000 kroner. Til slutt ryddet vi Mørkvedhallen på et blunk. Godt jobba med masse hygge i tillegg.


Miljøkveld for ungdom 10-14 år. 7.november 2006, av Arild Hegreberg

Ungdom i alderen 10-14 år inviteres til en miljøkveld hjemme hos Hegreberg søndag 12.november kl 19-21. Arild ber om tilbakemelding innen fredag 10.november kl 14 om hvem som kommer. Les mer her (pdf-fil).


Tur-orientering, avslutning. 3.november 2006, av Mathias Kristiansen

I dag, fredag 3.november, er det stort avslutningsarrangement for turorienteringen i Mørkvedhallen. Vi deler ut diplomer, selger merker, medaljer og plaketter. Det blir også salg av kaffe, brus og vafler, samt stor utlodning. 

Vi trenger hjelpere fra o-gruppa til utsetting av stoler og bord, rydding etterpå, loddsalg, salg av kaffe og vafler. Spesielt de unge er velkommen. Oppmøte er mellom 16-18, kom så tidlig du kan. O-gruppa har stor nettoinntekt på arrangementet så kom og hjelp oss!


Vintertrening 2006/07. 3.november 2006, av Anders Kure

Oppstart er tirsdag 7.november, Hunstad Barneskole. Møt opp presis, for vi begynner å løpe ute først. Tid: 1800-2000. Les mer her.


O-boka 2006. 3.november 2006, av Arne Kristian Nordhei

O-boka har nå kommet ut for fjerde år på rad. Den er på 184 sider med 450 fargebilder og 50 kart med veivalg. Her finner du alt som har skjedd innen norsk og internasjonal orientering siste året. Ta kontakt med Håvard Berg hvis du ønsker et eksemplar. Boka er anmeldt på opn.no med glitrende kritikker.


Premiedryss til Gildesprint-arrangører. 1.november 2006, av Arne Kristian Nordhei

B&OI er ikke blant de klubbene som har fått arrangørpremien, men Kjerringøy skole er blant skolevinnerne, og får 5000 kroner og en pølsefest fra Gilde. Les mer på Norges Orienteringsforbund sine sider. Gratulerer.


Petter Jakola gipset fra kneet og ned. 1.november 2006, av Håvard Berg

I glede over snøens ankomst tok Petter (H13-14) på søndag et kjempehopp (uten ski) i en bakke utenfor huset i Åsveien. Dessverre landet han forkjært og brakk beinet framme på leggen. Dermed er Petter ute av trening for en god stund framover med gipset bein fra kneet og ned. Pressetalsmann Tore Jakola sier til bodo-orientering.no: "Det går bra etter forholdene, men det er synd at det skulle skje nå rett foran skisesongen". Petter er forøvrig observert lesende på den tjukkeste Donald-pocketboka vi noen gang har sett - så noen lsypunkter er det jo for han midt i uhellet. God bedring.


Vaktliste siste uker før jul. 25.oktober 2006, av Arne Kristian Nordhei

Den gjeldene vaktlista går ikke helt fram til jul. De siste ukene er nå fordelt og lagt ut på hjemmesidene under "for medlemmer". Husk at dette er et felles ansvar, så pass på at du biter deg merke når du har vakt. Husk også at det er Anders Wold som nå er vaktansvarlig, byttet skjedde i vår.


Nattsprint og sesongavslutning, resultater. 19.oktober 2006, av Arne Kristian Nordhei

Årets siste løp ble arrangert som nattsprint i Rensåsen, med godt oppmøte. Løypene var gode og artige, og det ble en del disker (argrrh!). Undertegnede sjekket sammen med en del andre koden på førstepost for dårlig, og stemplet feil. Den dummeste av alle fei, kan gjøres selv etter 25 år med kart i hånden. Resultatene er lagt ut her. Nå starter vel vintertreningene snart? Og husk, snart er det Tur-o avslutning, og tur-o komiteen trenger din hjelp (mer info kommer).


Nye løpsdresser? 16.oktober 2006, av Arne Kr Nordhei og Petter Jakola

bodo-orientering.no har mottatt e-post fra Petter Jakola som vi bare må presentere. Redaktør-Arne trenger dette sårt selv, og håper folk kan være med og diskutere dette i forumet. 

Klikk på bildet for å få det i større versjon.

Mailen fra Petter lyder slik:

Hei AK. Jeg har lyst på ny løpsdrakt, og sender derfor et forslag. Denne drakten er fra Trimtex, det bør være mulig å få den i disse fargene. Det hadde vært fint om forslaget kunne legges ut på hjemmesiden. mvh Petter Jakola.


Historisk tilbakeblikk, 16.oktober 2006, av Bamse Bjørseth

Les mer i online-BOM.


online-BOM. 18.oktober 2006, av Arne Kristian Nordhei

Til glede for nye (og gamle) lesere reutgis av og til gamle nyheter presentert i papir-BOM i online-BOM. På den måten tar vi vare på vår historie i tillegg til at informasjonen blir lettere tilgjengelig. I dag er en nyhet fra 2004 presentert fra da B&OI feiret sitt 110-års jubileum. Les mer her.


Hurtiglinkene. 18.oktober 2006, av Arne Kristian Nordhei

Legg merke til nyheten "Forum" i hurtigmenyen til venstre. Registrer deg og delta i diskusjonene. NOOK er tatt ut av menyen, men link finnes øverst på siden. Klikk på logoen til Nordland O-krets, så kommer du dit. OPN er også tatt med, det er en side om orientering som oppdateres flere ganger daglig, og som er interessant for alle som digger orientering.


Sesongavslutning. redigert 16.oktober 2006, av Håvard Berg

Vi oppforder alle til å stille på fartsfylt sesongsavslutning i Rensåsparken førskommende tirsdag klokka 1900.

12.oktober:Den oppsatte treninga på lørdag den 14.oktober utgikk da oppmøtet på de siste o-tekniske treningene har vært lavt.


Treningsløp i Maskinisten i dag. 10.oktober 2006, av Håvard Berg

Det blir nattsprint med start klokka 1900 tirsdag den 10.oktober. Parkering i Maskinisten. Samlingsplass er ved den andre gapahuken i retning Bodin Leir. Du trenger ikke "flomlys" eller profesjonell hodelykt for å kunne være med - bruk den lykta du har. Og løypene er ikke så langt unna lysløypa der heller.Det blir bål og grillings ved gapahuken - så ta gjerne med noe å grille hvis du vil.

11.oktober 2006: Resultatene er lagt ut her.


Oppsummering sist uke. 8.oktober 2006, av Arne Kristian Nordhei

Pga ferie har det ikke vært noen oppdateringer her sist uke. Under resultater finner du strekktidene fra skumringssprint 3 på Mørkved. 

Vi har vært plaget med spam på trenerbloggen. Derfor har vi skiftet blogg, linken i hurtigmenyen er endret. Sjekk ut den nye bloggen til trener Håvard.

opn.no har laget reportasje fra Saltendilten. Det er veldig artig for oss at vi blir lagt merke til. Les mer her.


Skumringssprint på Bestemorenga. 27.september 2006, av Arne Kristian Nordhei

I fantastisk høstvær ble den andre skumringssprinten for høsten arrangert på Bestemorenga. Løypelegger var Bamse, og løypene var som alltid gode. Resultatene er lagt ut under "resultater" i menyen.  Det var flere sekundstrider, som det pleier å være i sprint. Les om den første skumringssprinten i online-BOM. Neste tirsdag, 3.oktober, arrangeres skumringssprint nr3 fra Mørkvedmarka skole.


Orientering på nett. 27.september 2006, av Arne Kristian Nordhei

opn.no er kanskje det nettstedet som oppdateres oftes på o-nyheter, hver dag kommer det nye saker som gjør det naturlig å dra innom siden ofte. Som opn.no selv skriver; ute i den store verden finnes det et hav av personlige o-sider. Noen av disse belyser små og store saker i en interessant og gjerne humoristisk vinkling. De har funnet fram til et godt eksempel på en slik side, AspLövet goes H40. Den er riktig nok på svensk, men de fleste klarer å lese det. 

Har du et godt nett-tips? Skriv en mail til websjefen.


Saltendilten 2006. 17.september 2006, av Arne Kristian Nordhei

Søndag 16.september ble det 36. Saltendilten arrangert. Resultater er lagt ut, og i online-BOM kan du lese mer om hva som skjedde.

Bildet. Gunnar Normann mottar saulo for å ha gjennomført Saltendilten 25 ganger. Løpsleder Eivind Sommerseth gratulerer.

NB! Vi har nå sjansen til å gi tilbakemelding til den nye arrangementsformen i Håvard Berg sin blogg. Trykk i menyen til venstre og kommenter.


Online-BOM og trener-bloggen. 21.september 2006, av Arne Kristian Nordhei og Håvard Berg

Vi vil bare minne på at det jevnlig legges ut artikler og saker både i online-BOM og i trener-bloggen. I sistnevnte inviteres det til å komme med tilbakemeldinger på arrangementer i klubbens regi, og er vel verdt et besøk. Har du noe på hjertet så skriv i vei! Akkurat nå diskuteres opplegget rundt Saltenkarusellen.


Innbydelse til KM Natt og Sprint. 19.september 2006, av Arne Kristian Nordhei

Kretsmesterskapene arrangeres i Saltdal. Nattløpet er fredag 29.september, mens sprinten går dagen etter. Løpet går rundt Saltdal Turistsenter på et nytt kart. Innbydelse og påmelding på Nordland O-krets sine sider. 


Saltendilten 2006 - rapport fra løypeleggerne. 10.september 2006, av Leif Magne Eggestad og Åge Mohus

Høstens vakreste eventyr nærmer seg med stormskritt. Klikk videre for å komme til påmelding. Løpet arrangeres i år lørdag (16/9), med sesongavslutning etterpå. Påmeldingsfrist er tirsdag 12.september. Meld dere på i god tid, det tar mye tid å preparere kartene. I år er det start og mål ved Bestemorenga. Vi bruker 1:10000 kart med veivalgsmuligheter og kortere "sprintstrekk". Det er kjempeflotte forhold i marka, tørt og løpbart over alt, men noen grønne partier, og lite undervegetasjon i aktuelle løpstraseer. 

Vi kan love løyper som gir utsyn til vann og fjord, over myr og hei, gjennom bjørk- og granskog, med andre ord en ny løpsopplevelse som ikke blir så krevende som tidligere Saltendilter. Dagen etter kan vi delta på pre-o ved VHHS, se under.

Oppdatert 14.september 2006. Værmelding for Saltendilten. Sol, 16 grader og lite vind. Fantastisk vær.

Foreløpig startliste ligger her (med forbehold om endringer). Wordfil.


Oppdatert oversikt over løp og treninger sept og oktober. 12.september, av Håvard Berg.

Under terminlister (løp og aktiviteter) er det lagt ut en oppdatert oversikt med kart over løp og treninger høsten 2006.


Pre-O. 8.septbember 2006, av Håvard Berg

Det blir muligheter for å prøve Pre-O, presisjonsorientering, ved Valnesfjord Helsessportsenter søndag 17.september. Start fra klokka 14.00. Knut Terje Ovesen fra Pre-O komiteen er løypelegger og vil vise oss hvordan denne greinen av orientering fungerer. Konkurransen er åpen for alle. Mer info om hva Pre-O fins på www.orientering.no


KM Mellomdistanse og Ultralang. 3.september 2006, av Arne Kristian Nordhei

Første helga i september sto i orienteringens tegn. Lørdag var det Mellomdistanse i Kjærstad, med løyper laget av Carl Henrik Bjørseth. På Ultralang var det Jan Gaute Buvik som hadde laget løypene i det vakre fjellterrenget mellom Misvær og Saltdal. Været var upåklagelig, og stemningen var på topp hos samtlige. Målestokken 1:20000 (Drageidheia) var noe forvirrende for noen, men det gikk bra for de aller fleste. 

Resultater er lagt ut her.

online-BOM har vi også lagt ut noen bilder fra søndagens premieutdeling.

Saltendilten 2006. 28.august 2006, av Eivind Sommerseth
Høstens vakreste eventyr nærmer seg. Les mer i online-BOM. I den forbindelse ber vi dere lese gjennom den historiske oversikten for Saltendilten. Den viser hvor mange ganger man har deltatt i Saltendilten. Gi tilbakemelding til Eivind om du finner noen feil. Trykk her, excelfil.

Legg merke til at det er løpstilbud i alle klasser. Det er gjort små endringer i innbydelsen.


Innbydelse KM 2.-3.september. 28.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Innbydelse til KM Mellomdistanse 3.september i Misvær ligger nå ute på NOOK sine sider. Direktelink (wordfil).

Innbydelse til KM Ultralang har også kommet. Direktelink (wordfil).Trenerbloggen. 31.august 2006, av Håvard Berg

Referat og diskusjoner omkring prestasjoner og opplevelser under NM forrige helg. Klikk deg inn via menyen til venstre.


Saltenkarusellen i Røvika. 30.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Resultatene er nå lagt ut på resultatsiden (takk til Leif Magne for rask jobbing). 

Saltenkarusellen sammenlagt. 31.august 2006, av Anders Kure

Under "Resultater" ligger sammenlagtlista etter 9 løp. Nå er det bare ett løp igjen. Særlig er det spennende i 4km. Gunnar Rabben utklasset konkurrentene tirsdag, og sørget for at ingen andre fikk særlig mange poeng. Nå er det kjempetett om plassene i den løypa.


Vaktliste høsten 2006. 28.august 2006, av Anders Wold

Vaktlista for høsten 2006 er lagt ut. Det er svært viktig at alle finner ut når de skal ha vakt. Selv om det er ansvarlige for hver uke, er det viktig å bite seg merke i når en selv har vakt.


O-teknisk trening. 24.august 2006, av Håvard Berg

Det blir o-tekniske treninger på torsdager klokka 1730. 

- torsdag 31.aug ved Vanntårnet på Mørkved. Vi kan godt parkere hos Irgens på Kjeldmyra 2. Det er plass til 5-6 biler dersom det er behov (klikk på kartet for å få opp større versjon).  

- torsdag 7.september Svartvatn (oppmøte på Rønvikfjellet)
- torsdag 13.september Ballsletta på nordsida av Bjørndalslitoppen.Norgesmesterskapet i orientering. 25.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Følg NM live på nett. Klikk her for å velge løp. Det er oppdateringer hele helga.

Oppsummering fram til fredag ettermiddag: I dag har vi fulgt Marit W Kure i D19-20 og Magnus W Wold i H17-18 langdistanse. Marit endte på 17ende-plass, mens Magnus hele tiden kjempet i teten på mellomtidene. Han endte på en sterk 10ende-plass.

På torsdagens langdistanseløp for herrer kunne vi følge Bodøs egne Carl Henrik Bjørseth og Arild Hegreberg. Pga tidlige startnummere var det på visse tidspunkt Bodø-løpere øverst på alle mellomtidene. Et vakkert syn. De endte til slutt nede på hhv 20ende og 51ste plass. "Vår egen" Holger Hott Johansen (nå Kristiansand OK) vant med svært knapp margin. 

Les mer i Håvards trenerblogg om Bodøløpere som deltar. 


Trenerbloggen. 22.august 2006, av Håvard Berg/Arne Kristian Nordhei

LANSERING: Vi har nå opprettet en blogg hvor coach Berg jevnlig vil komme med råd og tips om hvordan vi alle kan bli bedre orienteringsløpere. Han vil ta utgangspunkt i lokale hendelser, men ofte løfte blikket utover både nasjonalt og internasjonalt. Han vil presentere sin egen treningsfilosofi. Vi håper dere liker dette. Klikk på "Trenerblogg" i menyen til venstre.


Intervju med Carl Henrik. 22.august 2006, opn.no

I forbindelse med VM i august gjorde opn.no et intervju med blant andre vår egen Carl Henrik Bjørseth. Les her (ekstern side).

Nett-tips. 19.august 2006, av Håvard Berg

Det finnes mye interessant på internett, men det er ikke bestandig lett å finne de beste godbitene. opn.no (Orientering på Nett); det du trenger å vite om orientering i Norge. 


Saltenkarusellen på Vatnlia. 23.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Stort oppmøte og nydelig vær gjorde høstens første saltenkarusell-løp til et en flott opplevelse. Bamse hadde nok en gang laget gode og krevende løyper. Resultatene er lagt under "Resultater". Neste Saltenkarusell-løp arrangeres av Valnesfjord, og i terminlista står det Røvika (mot Fauske).

Oppdatert: Saltenkarusellen sammenlagt! Se "Resultater"


Saltenkarusellen. 18.august 2006, av Håvard Berg

På førstkommende tirsdag ruller Saltenkarusellen i gang igjen. Denne gangen er det Bamse som er løypelegger. Terrenget er det lettløpte furuterrenget ved Vatnlia inn mot Storelva. NB: Parkering nede på veien og på parkeringsplassen nede ved Vatnet gård. 500 m å gå til samlingsplass som er ved leirskola. Bruk forhåndspåmeldinga på NOOK, da gjør du arrangøren en stor tjeneste.

Oppoverbakke. 15.august 2006, av Arne Krsitian Nordhei

Storflågløpet - Nordlands første motbakkeløp i Saltdal. Påmeldingsfristen er 28.august. Det er både tur- og konurranseklasser, og det er mulig å stille lag. Mer info her. B&OIs o-løpere er nok eksperter på motbakeløping.


Treningsløp. 15.august 2006, av Håvard Berg

Det blir o-løp i Valnesfjord torsdag den 17.august klokka 1800 med Jakob Skogan som arrangør. Da er det det flotte Helskogterrenget (Nystad) som tas i bruk.

NNM. 14.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Forrige helg var det NNM på Mo. I online-BOM har vi forsøkt å samle stoff og bilder fra mesterskapet. Hvis du har fine bilder, ta kontakt med Arne Kristian Nordhei.


online-BOM. 7.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Online BOM? Ja dette blir kanskje en realitet i framtiden. Vi holder for tiden på med å utvikte hjemmesidekonseptet, og presenterer med dette onlineBOM. Vi håper du setter pris på dette.


Hjemmesiden. 6.august 2006, av Arne Kristian Nordhei

Hvis du vil publisere noe, ta kontakt enten på mail eller telefon (99637475). Ta også kontakt dersom noe er feil, eller du har forslag til forbedringer.Hjemmesiden ble opprettet august 2006.